"Man leker inte med maten" men kanske kan man få ut konstverk av den!

av Hilda Maria Morgan

19 Maj 2022

"Man leker inte med maten" men kanske kan man få ut konstverk av den!
Advertisement

Maleen Mac är en mamma som, liksom många andra, fann att hon behövde övertyga sin son att äta grönsaker och annan mat som sonen inte ville ha: ett åtagande som ibland visar sig vara riktigt stressigt. Det finns de som löser detta med leksaker och löften om belöningar, och det finns de som Maleen som kommer på en kreativ lösning: att skapa måltider att ta med till skolan som var färgglada och roliga att titta på. Riktigt fantasifulla kompositioner föddes, som använder ingredienser som konstnärliga material för att rita ut verkligen allt möjligt.

Hon har skapat djur, seriefigurer och till och med konstverk: i slutändan har det faktiskt också blivit en kreativ aktivitet som Maleen delar med sig av på sina sociala kanaler, där du kan se framstegen för hennes verk. Det är inte lätt att hitta den rätta balansen mellan balanserade och hälsosamma ingredienser och vad som krävs för att komplettera hennes ätbara illustrationer, men resultaten är ett nöje att se, och de är verkligen roliga att äta!

Advertisement

Ris, köttspett, skivor av morot skurna för att se ut som blommor: tillsammans ger de liv åt en sengångsmamma med sin unge, rätten är skapad för att fira mors dag.

Advertisement

En utsökt frukost med flingor, frukt och till och med choklad och jordnötssmör. Det var inte menat för sonen, men ett härligt arbete kom ut ur projektet.

Hade du någonsin trott att ris, korv och sparris på en tallrik skulle kunna skapa en bild söt som den här giraffen?

En Cruella de Vil att sluka! Den är gjord på jjajangmyeon, en svår rätt att uttala men väldigt god. Det är nudlar toppade med svarta bönor, kött och grönsakssås som är mötet mellan kinesiska och koreanska kulturer.

Karaktärer från animerade filmer: även dessa finns i Maleens samling. I det här fallet är det Vaiana Waialiki från Vaiana!

Advertisement

En flicka med en fluffig kjol: hade du någonsin trott att sauterade räkor kunde skapa idén om ett fluffigt plagg?

En syndig toast med Nutella och jordnötssmör som efterliknar Louis Vuitton-monogrammet.

Advertisement

Inte bara på tallriken: även en ägg- och skinksmörgås kan komma till liv med en rynkad panna och utsträckt tunga.

Den chica rätten: den ser ut som ett omslag till någon modetidning och består av kyckling-nuggets, rödkål, såser (majonnäs och tonkatsu) och förstås ris!

Advertisement

Dessa är minipannkakor med Oreo-smak i form av Totoro, en av de mest älskade karaktärerna i japansk animation av Studio Ghibli. Dessutom är de dekorerade med matfärgpennor... Man kan verkligen äta allt!

En annan hyllning till de världsomspännande hits födda i Fjärran Östern: alla som är ett fan av det sydkoreanska skivbandet BTS (eller som har Army i familjen - namnet på fansen till denna grupp) känner förmodligen igen Shooky, karaktären som skapats av en av medlemmarna, Suga.

Om du vill underhålla dig med att se alla andra skapelser av Maleen Mac, gå till hennes Instagram-profil!

Advertisement