Är din dramaten utsliten? Få det att se ut som ny med gamla jeans!

av Hilda Maria Morgan

25 Maj 2022

Är din dramaten utsliten? Få det att se ut som ny med gamla jeans!
Advertisement

Dramaten-vagnar är väldigt bekväma för alla som handlar i stora mängder eller föredrar att shoppa till fots, och som därför kommer att använda dessa vagnar flitigt i veckans rutin. Efter åratal kan dock klädseltyget lätt slitas ut, och vagnen som faktiskt fortfarande fungerar ser slarvig och förstörd ut.

Lösningen är intuitiv: behåll i metallskelettet med hjulen och byt tyg. Och om du vill göra det utan att spendera något kan du återvinna gamla jeans. Jeansbyxor (men även andra plagg) är i allmänhet gjorda av motståndskraftigt tyg som, om det nu är för skadat för att kunna bäras, inte alls ser illa ut på en användbar accessoar som dramaten-vagnen.

via Crear y Reciclar

Video tutorial via Crear y Reciclar/YouTube

Video tutorial via Crear y Reciclar/YouTube

Vi föreslår därför idén med en handledning där cirka tre par jeans användes för att få allt tyg som behövdes för att täcka en vagn.

Du kommer behöva:

 • jeans
 • sax
 • måttband
 • stark nål och tråd
 • en tjock kartong och en krita
 • symaskin (valfritt, men att föredra)
 1. Ta bort påsen från vagnens metallstruktur.
 2. Mät varje del av vagnsväskan du vill byta ut: varje sida, botten och locket. Du kan använda dig av kartong för att replikera formerna på varje sida som anges.
 3. Öppna benen på jeansen genom att skära längs den längsgående sömmen för att få största möjliga tygbitar. Släng inte den tjockare remsan med sömmar.
 4. Med hjälp av kartong skär du ut de nödvändiga bitarna från jeansplaggen: om vagnen du hade var för liten är det nu det är dags att öka måtten lite, med en eller två centimeter. Det kan verka lite men det ger mer volym. Även om du inte vill ändra måtten, lämna ytterligare 1 cm på varje sida och 6 cm på den övre fliken när du klipper.
 5. Sätt ihop de skurna delarna för att återskapa de olika sidorna av korgen: du kommer att behöva sammanfoga flera delar för varje sida, och arrangemanget av varje snitt hjälper också till att skapa en "design"!
 6. Tänk på att alltid sy från avigsidan, så att sömmarna blir kvar innanför. Och använd sicksacksömmen eller i alla fall en förstärknings-söm för alla de delar som ska fungera som ett "hörn".
 7. Med det överblivna jeanstyget kan du skapa kanter (kanske för klaffen), eller till och med täcka vagnens handtag för att göra det mjukare att hålla i.

För mer information kan du titta på videon med denna tutorial genom att klicka här.

Advertisement