Pappersbåtar: 9 mycket enkla och färgglada pyssel perfekt för barn

av Hilda Maria Morgan

18 Januari 2023

Pappersbåtar: 9 mycket enkla och färgglada pyssel perfekt för barn
Advertisement

Inte alla i världen är expertmålare, eller vet hur man skapar komplicerad origami, men alla, när de är barn, råkar åtminstone en gång rita en stiliserad båt i havets vågor, precis som att de lär sig att vika ett papper för att göra en liten båt med ett spetsigt skrov med ett trekantigt segel i mitten. Men med papper och kartong kan mycket mer göras, och det utan att det blir för svårt.

Papperstallrikar, kartongrören inuti toalettpapperet och rester av olika papper är alla material som är lätta att hitta som sedan, med lite tempera eller olika färger, penslar, markörer, saxar och allt du behöver, blir färgglada pyssel perfekta för att stimulera kreativiteten hos de små. Kolla in idéerna nedan.

En papperstallrik är en färdig tavla: du behöver bara fylla den med önskade former och färger, och scenen för en liten båt i vågorna är perfekt. Lite tempera, men kanske till och med karamellfärg, kan skapa ett litet mästerverk att stolt visa upp hemma.

Advertisement

För en lite mer interaktiv idé kan du rita bara himlen och havets vågor och sedan göra ett litet snitt i vågorna, horisontellt, och använda det för att sticka in en träpinne, som de som används till glass eller kaffe, som kommer att få en val utskuren ur ett pappersark att röra sig upp och ner, eller någon annan karaktär du vill ha simmandes i det havet.

Ett tredimensionellt collage: bara klippa, vika, limma och så massa bitar av färgat papper ger liv åt en väldigt söt scen.

Lätt böjda pappersremsor blir tredimensionella vågor för att ge en extra känsla till vilken tavla som helst.

De vuxna kan ta ett lock från någon kartong och klä in det med tidningspapper, och när det är torrt kan barnen använda det som inramning av sin lilla pappersvärld att skapa med deras egen fantasi.

Advertisement

Med två papperstallrikar kan du skapa en havsbotten att observera från ovan!

Att lära sig vika ett papper för att ge det formen av en båt är lite av en ritual för att växa: när de små blir mästare blir det kul att skapa båtar i olika storlekar som kan användas till kompositioner av alla de slag.

Advertisement

Och visste du att även äggkartonger kan bli båtar?

Ett papprör från toalettpappret är däremot perfekt för att bli en fyr, att alltid limmas fast på havslandskapet målat på en papperstallrik.

Redo att skapa fantastiska marina världar med papper?

Advertisement