Knepen som gör livet enklare: upptäck några enkla och briljanta tips

av Hilda Maria Morgan

05 Maj 2022

Knepen som gör livet enklare: upptäck några enkla och briljanta tips
Advertisement

Det finns gester som vi utför varje dag utan att ens tänka på det, och föremål som vi alltid använder på samma sätt utan att fråga oss själva om vi kanske skulle kunna använda dem på annat sätt. Det är inte fel: för de flesta faller det oss inte in att tänka lite utanför ramarna om saker som är vanligt förekommande. Det är inte heller sagt att man tänker på att leta efter lösningen på något litet dagligt besvär genom att leta bland alla de resurser vi ständigt har tillgängliga.

Det är i de fallen som inspirationen som kommer från nätet hjälpa: det finns briljanta trick (life hacks) som har funnits i flera år och andra som har dykt upp på senare tid som kanske ännu inte har nått rätt person. Vi rapporterar om några av dem nedan.

Advertisement

Trött på att dra upp soppåsen som glider ner i sophinken? Ta hjälp av dokumentklipp.

Annars kan man använda självhäftande krokar monterade upp och ner på utsidan av hinken för att säkra handtagen på påsarna. Eller till och med ett gummiband runt kanten, med påsen vikt utåt så att den hålls fast av bandet.

Advertisement

För att förhindra att vibrationerna från tvättmaskinen eller torktumlaren i drift blir bullriga, och även för att förhindra att föremål faller in i utrymmet mellan apparaterna och väggen, använd poolnudlar.

När du inte kan öppna locket på en burk är lite stark tejp (som silvertejp) ett bra hjälpmedel.

Ingen mer stress för att få dit skruven i väggen: fliken från en läskburk löser problemet.

När det är för varmt och det inte finns någon luftkonditionering, sätt bara iskalla vattenflaskor på din vanliga fläkt så kommer du att känna skillnaden.

Advertisement

För att få bort vattenfläckar från kranarna kan du använda vaxpapper som används till mat (eller även prova med bakplåtspapper).

Om du inte har målat klart och du måste fortsätta inom kort behöver du inte rengöra borsten: du kan stänga den i en plastpåse (bäst är om den är hermetiskt försluten) och förvara den i kylen.

Advertisement

En låda med näsdukar kan bli en bekväm dispenser för plastpåsar.

Om någon har klottrat med kritor på väggen kan du använda lite vatten och bikarbonat för att ta bort alla märken.

Advertisement
Dunkeal 10/Reddit

Dunkeal 10/Reddit

Har du någonsin använt en bananhållare? Kanske inte, men den är perfekt för hörlurarna!

En flaskhållare kan istället bli en utmärkt handdukshållare!

Har du använt något liknande knep tidigare?

Advertisement