Vill du få fasta armar och minska fettet? Upptäck övningarna och vanorna som kan hjälpa dig

av Hilda Maria Morgan

19 April 2022

Vill du få fasta armar och minska fettet? Upptäck övningarna och vanorna som kan hjälpa dig
Advertisement

Vi har alla kroppsdelar som verkar mer ur form än resten, och tidens gång hjälper aldrig. Ett område på kroppen som ofta inte gillas är fettet som samlas på armarna, som sedan blir slappa med åren. Även om det inte är något konstigt eller äckligt med detta fenomen så kanske det händer att man även om man börjar träna mycket, genom att gå, springa, cykla och liknande ser en generell förbättring i kroppen men utan att armarna blir starkare.

För att hjälpa dig att skulptera även den punkten är det viktigt att följa en lämplig diet, fortsätta träna och sedan göra lite mer specifika träningsövningar. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement

  1. Fokusera inte bara på en kroppsdel: det finns många intensiva och riktade träningspass, men i det långa loppet är de inte tillrådliga. Så inkludera pass med promenader, löpning, cykling eller simning i din vardag, med målet att tona hela kroppen.
  2. Börja lyfta vikter: det finns ingen anledning att överdriva med tunga vikter. Även flaskor med hushållstvättmedel kan räcka, men det är bäst att använda hantlar – som åtminstone alltid har samma vikt och alltid är redo att användas.
  3. Drick mycket: 1,5 eller 2 liter vatten om dagen är mycket viktigt.

Gör styrkeövningar för att belasta biceps och triceps för att tona och även öka muskelmassan.

  1. Lämplig kost: kosten är grunden för ett hälsosamt liv och måste överenskommas med en expert. Generellt rekommenderas det att konsumera mycket fibrer, vilket är bra för att gå ner i vikt och eliminera överflödigt fett; vidare bör man minska raffinerade kolhydrater (frukostflingor, vitt bröd, pasta som inte är gjord av fullkornsvete är bara några exempel) och introducera proteiner, alltså kött, fågel, fisk, baljväxter, ägg och ost (även om även detta ska doseras tillräckligt).
  2. Konditionsträning: man bör träna någon aktivitet som jogging, cykling, simning, hopprep eller till och med dans en halvtimme om dagen och 150-300 minuter i veckan.
  3. Övningar: använd din överkropp med träning som stolsdipp för att träna dina triceps, men planka och armhävningar är också alltid bra och kan göras var som helst, även hemma.

Med en halvtimme om dagen av aktivitet och rätt vanor kan du få en välskulpterad kropp men framför allt en friskare kropp!

Advertisement