Vill du öka ditt hems värde och prestige? Dessa är de lämpligaste förnyelseinsatserna

av Hilda Maria Morgan

15 April 2022

Vill du öka ditt hems värde och prestige? Dessa är de lämpligaste förnyelseinsatserna
Advertisement

Att ha ett hus innebär att man måste ta hand om det och bevara det efter bästa förmåga, både för att det ska vara trivsamt och beboeligt för oss och kanske för att det inte försämras med tiden på fastighetsmarknaden. I själva verket är det viktiga tillgångar som vid behov kan bli en källa till försörjning om det är nödvändigt att hyra eller sälja dem.

Att öka värdet och statusen på ditt hem är också möjligt med en rad renoveringar och underhåll av olika nivåer, såsom de som anges nedan.

Advertisement

Ingången

Ytterdörren är det första man lägger märke till, det första som ger ett intryck av huset. Att ta hand om dess utseende genom att förnya det med ett lager färg är ett litet knep som kan göra mycket utan stora kostnader.

Advertisement

Men om man vill hitta en ersättare så är de, som de senaste åren blivit allt populärare och som har glaspaneler på sidorna och släpper in mycket ljus, riktigt eleganta.

Även hallen vid ingången till huset är ett annat utrymme som inte får förbises. För att göra hallen men även rummen kopplade till det ljusare kan man använda transom fönster, den sortens horisontella fönster som placeras högst upp, både ovanför entrédörren och kanske på väggarna som omger entrén.

Fönster

Gamla fönster gör aldrig ett bra intryck, och det är alltid värt att investera i sådana som är mer isolerande och bekväma att öppna och stänga. När det gäller utseendet verkar trenderna driva mer och mer mot skjutbara paneler istället för många mindre rutor.

Garaget

Garaget

Pixabay

Om garaget är vänt mot gatan, är det en utmärkt idé att byta dörr, eller åtminstone måla om den, för att få bostaden att genast verka mer attraktiv vid första anblick.

Advertisement

Köket

Att byta ut köksmöbler är alltid en stor kostnad. Om detta inte är möjligt är det ändå en bra idé att modernisera dem genom att byta färg, kanske till och med på handtag och knoppar.

Dessutom, att lägga till eller ändra stänkskydd och fundera på att göra rymdorganisationen mer effektiv är något som lämnar ett stort intryck på alla som ser det här rummet.

Badrummet

Att lägga till eller byta kakel i badkar/duschområdet, eller lägga ett modernare golv (ibland till och med ovanpå det befintliga) är ingrepp som också kan utföras utan alltför stora kostnader.

Advertisement

Ett inslag som är mycket tilltalande i badrummet är dock en dusch som är lättillgänglig, en utan kanter och trappsteg som kan hindra entrén.

Utrymmen integrerade i sovrummet

Det största sovrummet blir mycket mer attraktivt när det är möjligt att skapa utrymme för något rum eller integrerat fack: till exempel ett privat badrum...

Advertisement

... Eller till och med en garderob komplett med ett område att ägna åt smink.

Utomhus

Ingreppen i trädgården kan vara många och förändras efter det utrymme som finns, men något som kan vara användbart och trevligt i alla hus med trädgård eller innergård är en altan, de där upphöjda träplattformarna som är perfekta att utrusta med matplats, nära huset för att tillbringa många stunder på året.

Vilka ingrepp skulle du vilja göra hemma?

Advertisement