Påskbordsdekorationer: inspireras av massor av gör-det-själv-idéer

av Hilda Maria Morgan

26 Mars 2022

Påskbordsdekorationer: inspireras av massor av gör-det-själv-idéer
Advertisement

När man dukar till någon viktig fest eller högtid anstränger man sig alltid lite extra med att dekorera bordet på ett speciellt sätt. Och en högtid som påsken kräver just den här extra omsorgen. Bland de element som hjälper att få ett bord finare och minnesvärdare finns definitivt bordsdekorationerna, som kan te sig uttryck på väldigt många olika sätt.

Du kan använda växter, återvinna gamla föremål, modellera ornament av alla dess slag för hand: du behöver bara ha rätt idé som passar dina kunskaper, tillgängliga material och storleken på bordet som ska dekoreras. Ta sedan en titt på idéerna nedan för att hitta den som kan vara rätt för dig.

Advertisement

Om du hittar färglagda marshmallows, kanske i form av kaniner, kan du använda dem som en originell dekoration i utrymmet som skapas mellan väggarna på två vaser av olika storlekar som är hopsatta i varandra.

Advertisement

Och samma sak kan göras med färgglatt godis, men även färggrann polystyren och andra föremål som skulle passa att synas "fastsatta” i glaset.

Varför inte kombinera marshmallows och godis?

Om du däremot använder en vas med en sammansättning av låtsasblommor eller torra grenar, så kan du fylla botten med många olika föremål: dekorerade ägg fungerar alltid vid påsk.

Ett tårtställ i trä med flera avsatser: var och en med mossa, färgade ägg och ljus. Det är en enkel, vacker idé som dessutom är bekväm att flytta på.

Advertisement

Om du har en trälåda, förvandla den till en korg full med morötter, färglagda ägg och blommor... även låtsas!

En träbricka (men även av keramik eller metall) kan bli stödet att fyllas med mossa på vilken man kan lägga kaniner.

Advertisement

Du kan också skapa skapelser som påminner om ars topiaria, som om de vore miniatyrbuskar men fulla av färglagda ägg att placera på bordet.

Och vad sägs om att skapa en temakomposition under en glaskupol? Du kan använda dekorationer i form av kaniner, men också bon med ägg och blommor. Basen kan vara en grov träskiva.

Advertisement

Det skulle vara trevligt att modellera ett stort, låtsasägg som precis kläcks så att blommande grenar sticker ut ur sprickan.

Och om du inte vill ta upp plats på bordet, och har en passande ljuskrona, kan du dekorera den med blommande grenar!

Glad påsk!

Advertisement