Letar du efter en annorlunda idé att dekorera ditt hem på i påsk? Använd handdukar för unik origami!

av Hilda Maria Morgan

23 Mars 2022

Letar du efter en annorlunda idé att dekorera ditt hem på i påsk? Använd handdukar för unik origami!
Advertisement

En av de viktigaste högtiderna på året, då man gärna tar tillfället i akt för att fira med tematiskt pynt, är helt klart påsken. Under denna period, som ofta också sammanfaller med vårens återkomst och alltså naturens förtrollande uppvaknande, får många lust att pynta huset med djur och blommor. Kaniner, kycklingar och andra blir huvudpersonerna i projekten, och ett trevligt men också användbart sätt att skapa dekorationer är att använda handdukar.

Speciellt de som är mindre och tunnare är användbara, sådana som vanligtvis används för att torka händerna i badrummet, men det finns fall där större också kan användas. Genom att vika och vrida dem efter behov, lite som du gör med origamipapper, kan du skapa många djur och till och med färgglada blommor. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Genom att vrida en vit, rosa, grå eller brun handduk om sig själv, så att den skapar en klump med två spetsar, och sedan vika den i en "U"-form för att kunna foga ihop bitarna, genom att binda dem med ett gummiband, kommer du att få grundformen till kaninen. Faktum är att du behöver ett band knytet med en rosett för att få fram nospartiet, och sedan någon dekoration för ögon och näsa, som till exempel knappar.

Advertisement

En kaninformad handduk kan också användas som tvålhållare i badrummet. Men det går att använda utrymmet bakom näsan och öronen för att hålla lite vad som helst.

Faktum är att om man använder den som en korg skulle den kunna passa perfekt för chokladäggen. Och det blir fint även om du använder färgglada handdukar.

En kanariegul handduk blir en fluffig kyckling, supersöt att se även i badrummet.

Det finns också de som lyckas ge form åt mer komplexa djur, som ser ut som riktiga handgjorda mjukisleksaker, som i fallet med detta bi.

Advertisement

Bland de olika idéerna att inspireras av kan du till och med välja enhörningar gjorda med badlakan!

Och genom att hitta matchande färgade handdukar kan man skapa fantastiska blommor, som till exempel tulpaner.

Skulle du vilja prova på att skapa påskpynt genom att modellera handdukar som i dessa fall?

Advertisement