Skapa enkelt och billigt påskpynt genom att kreativt återvinna lite allt möjligt

av Hilda Maria Morgan

19 Mars 2022

Skapa enkelt och billigt påskpynt genom att kreativt återvinna lite allt möjligt
Advertisement

Påsken, lite som julen, får oss att vilja fira högtiden med pynt som förskönar huset och som ofta också är som en hälsning till våren som återigen kommer för att fylla naturen med färger. Därför triumferar kreationer prydda med blommor, men också ägg och kycklingar, kaniner med morötter med mera.

Du behöver inte nödvändigtvis spendera en förmögenhet eller ha en trädgård full av blommor till ditt förfogande för att pryda hemmet med alla dessa dekorationer: det räcker också med att kreativt återvinna föremål som kanske ligger bortglömda i något hörn av huset. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Kransar av sammanflätade grenar ser alltid väldigt vackra ut, även när de bara är dekorerade på ena sidan. Och för att skapa den dekorationen kan du, förutom riktiga eller falska blommor, använda målade äggskal som kan komma att se ut lite som pioner!

Advertisement

För en bordsdekoration utöver det vanliga kan du använda äggkartonger skurna och arrangerade i en cirkel: några fyllda med färgade ägg, andra med blommor – eventuellt låtsasblommor!

Träklädnypor, demonterade och återmonterade med de långa och släta sidorna hoplimmade, kan målas orange och förses med en grön rosett ovanpå: de kommer att bli perfekta morötter för en personlig dekoration, som till exempel en originell bordsdekoration.

Du kan också använda dem för att skapa roliga girlanger som kan hängas lite var stans.

Eller sätt ihop flera bitar av klädnypor och få stora morötter som kan användas för att dekorera bordet och hemmet i påsk.

Advertisement

En annan resurs som alltid är användbar, även vid påsk, är glasburkar som syltburkar: de är lätta att måla och kan bli fina tematiska blomvaser.

Eller så kan du ordna sammansättningar av torra grenar i dem och dekorera med ägg.

Advertisement

Det råder ingen brist på idéer för återvinning av glasflaskor: flaskhalsen, med locket på, kan skäras av och sedan målas för att påminna om ägg. Inuti går det att plantera blomlökar.

Botten på de tjocka plastflaskorna, dekorerade som du vill, kan enkelt förvandlas till en äggskattjaktskorg.

Advertisement

Om du har trä hemma kan du enkelt skapa dekorationer som kan ställas i trädgården, som silhuetter av kaniner placerade bland växterna i någon rabatt eller kanske vid ingången till huset.

Med korkar från champagne eller mousserande vin går det att skapa bedårande kaniner.

Advertisement

En gammal kakform är ett bra stöd för att plantera lökar.

Glad påsk!

Advertisement