Dekorera med påskägg i hemmet: visste du att det går att skapa fina med virkning?

av Hilda Maria Morgan

14 Mars 2022

Dekorera med påskägg i hemmet: visste du att det går att skapa fina med virkning?
Advertisement

En av de mest universellt kända symbolerna för påsken är äggen: det finns de av choklad som går att äta, de som dekorerar traditionella maträtter men också de som är målade eller utsmyckade på olika sätt för att sedan användas som pynt i hemmet eller för skattjakt i huset eller trädgården.

När det gäller de som används som pynt eller leksaker, kan du gå loss med många olika konstnärliga tekniker: det går faktiskt inte bara att använda riktiga ägg, utan du kan också dekorera sådana i polystyren eller skapa virkade som stoppas med vadd. Detta alternativ tillåter dig att skapa pynt som inte går sönder och som kan anpassas på många olika sätt. Ta en titt på idéerna nedan, kanske finns det någon som du kan använda till dina påskägg!

Advertisement
threadbarecreations.blogspot.com

threadbarecreations.blogspot.com

För att täcka äggformade polystyrenmodeller behöver du skapa två halvor som sedan sys ihop. Var och en av dessa är gjorda med 7 varv, och du kan använda vilka färger du vill!

Advertisement
whistleandivy.com

whistleandivy.com

Dessa är vadderade, som amigurumi, alltså kan de skapas utan lösning av kontinuitet: resultatet är en kontinuerlig och mycket vacker textur, med upphöjda linjer. Med neutrala färger blir äggen perfekta för lite mer rustika dekorationer.

gathered.how

gathered.how

De är också vackra när de stickas med mer färgglada garner, även om du inte använder speciella mönster utan virkar som för vanliga amigurumi.

fabartdiy.org

fabartdiy.org

Och varför inte kombinera äggens dekorativa motiv med djuren som ofta är med i påskprydnader? Här kan virkade ägg också se ut som kaniner, höns eller får!

howtomakes.org

howtomakes.org

Det är alltid svårt att motstå färgerna på enhörningar, med regnbågsmanar, och de fungerar också som ... Ägg!

Advertisement

Virkade ägg som ser ut som frukt, grönsaker och olika mångfärgade djur, verkligen jättefina och roliga att göra eller kanske ge bort i present.

På vilken solid bas som helst kan du lägga till några stiliserade blommor med ett par sömmar.

Advertisement

Dekorationer med blommotiv är verkligen förtrollande, och du kan kombinera färgerna för att skapa de kontraster du själv föredrar.

Glad påsk!

Advertisement