Spara glasflaskor för att dekorera din trädgård kreativt och utan kostnad

av Hilda Maria Morgan

15 Mars 2022

Spara glasflaskor för att dekorera din trädgård kreativt och utan kostnad
Advertisement

Det finns många tillfällen då man tar fram en flaska vin, för att inte tala om alla andra drycker som vi kan råka konsumera och som finns i glasflaskor. Även om detta är en av de enklaste typerna av sopor att återvinna, är det också sant att oskadade glasflaskor också kan återvinnas kreativt.

Oftast kommer de till användning i hemmet till blommor eller kanske som ljusstake, men även i trädgården (eller i grönsaksträdgården!) kan de användas för att dekorera på ett användbart och originellt sätt. Kanter, golv, staket med mera - kolla in några av de mer kreativa sätten att återvinna glasflaskor i trädgården nedan.

Advertisement

Att sticka ner dem upp och ned i jorden genom att begrava hela flaskhalsen är det enklaste sättet att avgränsa en rabatt på, med en kant utöver det vanliga.

Advertisement

Till små rabatter kanske det är bättre att använda flaskor som alla är likadana, men för längre bårder kan det också vara trevligt att använda lite olika former och färger.

De fungerar också för upphöjda spiralrabatter.

Och det finns de som designat rabatter med olika former, som en stjärna som omger basen av ett träd.

När de används till en kant som istället för att avgränsa rabatten från gräsmattan, skiljer den från en stenlagd allé, är det fint att gräva ner flaskan helt, så att botten (alla lika dana) är i samma höjdnivå som gångbanan, nästan som om de vore glasplattor.

Advertisement

Och den här idén fungerar också för att täcka hela uppfarter och stigar.

Och om man skulle skapa en förstärkning skulle man också kunna använda en vägg av glasflaskor med botten utåt för att dekorera ena sidan.

Advertisement

Många flaskor med halsen instucken i väggen, och endast ett fåtal arrangerade i motsatt riktning, som fungerar som munstycken för fontänen installerad på tegelväggen som flaskorna själva är fästa på: en verkligt originell idé.

Ett projekt som även fungerar på balkonger: flaskor som väggplanteringar.

Advertisement

Placerad ovanpå varandra i vertikala rader, alla fixerade tillsammans och inramade av en trästruktur: det är en idé som någon använde för att skapa dessa skiljeväggar.

Det är ett färgstarkt och originellt alternativ till de staket eller räcken som är vid sidan av grinden till en trädgård.

Advertisement

Och det går också att överväga att placera dem i ramar som bildas av de olika delarna av en spaljé av smidesjärn för att odla klätterväxter.

Skulle du vilja använda dig av glasflaskor för att pynta i trädgården?

Advertisement