Påsk: skapa egna dekorationer genom att återvinna pallar och använda fantasin!

av Titti Carlberg

09 Mars 2022

Påsk: skapa egna dekorationer genom att återvinna pallar och använda fantasin!
Advertisement

Varje år när Påsken närmar sig, förbereder vi oss för att lämna vintern bakom oss och välkomna våren. Så även de traditionella dekorationerna för denna religiösa högtid inkluderar alltid element som hänvisar till säsongen då naturen återvänder för att fylla sig med förtrollande färger.

Pastellfärger som påminner oss om blommor och klar himmel, djuren som inte får saknas som harar och kycklingar, och för att inte tala om de färgade äggen: vi använder alla dessa symboler för att dekorera våra hem, och vi kan dessutom göra det genom att kreativt återanvända återvunnet trä som till exempel pallar. Kolla in idéerna nedan.

Tutorial via migonishome.com

Tutorial via migonishome.com

En kruka att använda som mittpunkt, fylld med lökar och vårblommor, men även färgade ägg, sedan är det bara att byta blommor efter säsong!

Advertisement

En färg för varje träplanka, foga ihop dem för att skapa den form som du önskar. Till exempel till en blomkruka att sätta på väggen.

Två vertikala brädor, målade för att påminna om en stiliserad hare, och det finns också en hylla för att placera böcker eller en söt och användbar dekoration!

Sammanfoga flera brädor med lim, och kanske förstärka dem med trä tvärs över baksidan, skär sedan ut den form du vill ha: det är det snabba och enkla sättet att använda pallarna som om de vore träskivor, för att skapa stora färgade ägg för att inreda huset och trädgården.

De är väldigt söta även i rabatten, och du kan måla dem i vilka mönster du vill.

Advertisement
hometalk

hometalk

Samma tillvägagångssätt används för silhuetten av en hare, som du kan utrusta med en bas så att den står av sig själv.

Du kan också använda trä som är i gott skick, välslipat och behandlat kan det bli en panel som du målar ett påsktema på.

Advertisement

Dessa dekorationer har ofta en fin rustik smak, de ser vackra ut även om de är målade med en blandad färg.

Men det finns inget som hindrar dig från att skriva och måla det du själv önskar.

Advertisement

En annan söt idé är att forma stiliserade morötter av trä: du kan ha dem som prydnadssaker i hemmets alla rum.

Och vad sägs om en förtjusande nykläckt kyckling?

Glad påsk på er alla!

Advertisement