Gör masker till karnevalen på ett par minuter och utan kostnad genom att återvinna papperstallrikar

av Titti Carlberg

05 Mars 2022

Gör masker till karnevalen på ett par minuter och utan kostnad genom att återvinna papperstallrikar
Advertisement

Det finns ingen karneval som kan firas utan att man maskerar sig: oavsett om de bärs med hjälp att ett gummiband eller de med en pinne som man håller upp framför ansiktet, som var vanligt förr i tiden, så hör de till kostymen. Och ibland räcker det med dem för att man ska känna av den mystiska och roliga atmosfären på en maskeradfest.

För att skapa snygga och personliga masker kan du använda en myriad av DIY projekt: nedan erbjuder vi dig några enkla och billiga, som du kan låta dina barn hjälpa dig att göra. Det handlar om att återvinna papperstallrikar och släppa loss sin fantasi, ta en titt på förslagen som följer nedan för att få lite inspiration.

Advertisement

Det räcker om du bara använder kanten på av en tallrik, som du lägger till öron och ett horn på, och dekorerar lite efter eget önskemål (blommor brukar vara populärt) till en söt enhörningsmask som ska stödjas med en träpinne.

Advertisement

Samma idé, men som en kanin: det är kul att skapa långa öron, kanske till och med av filt för att få dem mjuka.

Du kan även skapa en mask av en halv tallrik: varje halvcirkel blir en katt, en björn, en gris, eller vad du vill! Du kan använda klippta pappersbitar, piprensare och sugrör som du limmar fast på sidan!

Det går även bra att skapa exotiska djur som pingvin, panda och zebra. Det räcker med några detaljer för att skapa en figur.

På så sätt får du många olika idéer för att dekorera och färglägga dessa djurformade masker. De kan även bli monster eller färgglada utomjordingar: den enda gränsen är fantasin!

Advertisement

Och om du vill imitera de eleganta maskerna från förr, är det bara att dekorera de halva tallrikarna med pappersfjädrar.

Men du kan också använda syntetiska fjädrar, och till och med lägga till falska ädelstenar eller paljetter med lite lim.

Advertisement

Både halvcirkelmasker och de mer formade (låt oss säga som en "fjäril") maskerna kan bäras med ett elastiskt band. Det är bara att göra ett hål på båda sidorna av masken.

Kanterna på tallrikarna med trianglarna upphöjda i mitten, kan bli kronor. Och du kan dekorera dem med färg eller silkespapper.

Advertisement

Tallrikarna kan också bli Iron Man masker!

Och inte bara han, utan även andra älskade superhjältar: det finns för alla smaker.

Trevlig Karneval!

Advertisement