Skapa med dina egna händer några roliga konfetti-skjutkanoner lagom till karnevalen

av Titti Carlberg

26 Februari 2022

Skapa med dina egna händer några roliga konfetti-skjutkanoner lagom till karnevalen
Advertisement

En av de saker som aldrig bör saknas under karnevalen är helt klart konfetti. Det är kul att kasta dem för hand, men om du har ett sätt för att få dem att flyga genom luften och falla ner som regn är det ännu vackrare. Så, under firandet av denna glada och färgstarka period kan man ofta se små "kanoner" som används för att skjuta konfetti i luften. 

Att göra dem med gör-det-själv är enkelt och billigt. Du behöver pappersmuggar (eller kanske toapappersrullarna) och ballonger som du blåser upp. Läs vidare för att ta reda på hur man gör dem.

Advertisement

Beväpna dig med sax, kniv, tejp (om du vill även en häftapparat) och lika många ballonger som pappersmuggar.

Med saxen klipper du bort den nedre delen av ballongen (högst en centimeter), skär eller klipp sedan bort botten på pappersmuggen. Ta den klippta delen av ballongen och placera den runt den öppna botten på muggen och fäst de  med tejp och/eller häftklammer.

Advertisement

Knyt en knut i andra änden av ballongen, fyll muggen med konfetti och sedan är det bara dra i ballongen för att skjuta. Det går snabbt och är enkelt och du kan förbereda många för att ha redo till nästa karnevalfest.

Om du använder enfärgade pappersmuggar kan du roa dig med att rita på dem med permanenta markörer och tuschpennor, för att matcha dem med ballongen som du har parat ihop den med.

Samma sak gäller för minikonfettikanonerna som är gjorda av toalettpappersrullar, och självklart kan man använda tuberna från hushållspapperet också, som är lite tjockare. Med dessa som vanligtvis är små i diameter jämfört med botten på pappersmuggarna, måste du skära av en mindre bit från botten av ballongen.

Du kan också återanvända de tomma förpackningarna med godisklubbor som Push Pops, som du stryker vinyllim på utsidan och täcker med valfritt färgat papper, (som till exempelt presentpapper) . Det är enkelt att använda dem: du fyller behållaren med så mycket konfetti som möjligt och stänger locket (som du självklart kan dekorera), redo att öppna och "skjuta" vid ett bra tillfälle.

Advertisement