Förvandla korgar till fantastiska inredningsföremål

av Titti Carlberg

23 Februari 2022

Förvandla korgar till fantastiska inredningsföremål
Advertisement

Korgar i flätad halm eller andra naturliga fibrer är föremål som är födda som användbara verktyg för att utföra de mest udda sammanflätade uppgifter, även när de är åldrade och grånade förblir de alltid mycket fascinerande.

Så gamla picknickkorgar, eller de runda med två handtag, men även små korgar eller till och med de runda, ovala eller välvda handtagskorgarna, kan alla enkelt stå kvar lite överallt i ditt hem, där du kan använda dem på många olika sätt: samla tvätt, eller kanske lägga filtar och kuddar i dem i vardagsrummet. Men de kan också användas till olika möbler eller till och med anpassas. Ta en titt på idéerna nedan för att förvandla dem till vackra inredningsföremål med en naturlig charm.

Advertisement

En av de mest populära idéerna är att använda dem som behållare för att göra iordning möbelhyllor, speciellt de som har öppna hyllor, eller en gammal byrå förvandlad till en modernare möbel.

Advertisement
littlevintagecottage.com

littlevintagecottage.com

Halmkorgarna, även de utan handtag, kan bli lampskärmar till gör-det-själv-lampor och ljuskronor

De som är bredare men lägre, som korgar eller brickor med höga kanter, är vackra att hänga på väggen, framförallt i köket, men även i vardagsrummet eller på väggen bakom sängen.

Om det är en korg med handtag kan du använda den till att ha veden redo bredvid kaminen.

När de har höga kanter är de perfekta för att hålla iordning: du kan ha dem på en kökshylla, men även i badrummet eller vilket annat rum som helst där du vill samla ihop utspridda småföremål.

Advertisement

För att använda dem som blomkruka är det alltid bättre att fodra insidan med en tjock plastduk, så att vattnet som rinner ut när du vattnar, inte får fibrerna att ruttna.

Du kan hänga dem på en stege som behållare för olika föremål, kanske i badrummet eller vardagsrummet.

Advertisement

Beroende på årstid kan du skapa temakompositioner med det du gillar mest.

Om du inte gillar dess naturliga färg, eller de kanske har bleknat och förstörts med tiden, kan du alltid måla dem. Och det kan vara snyggt att, istället för att bara byta till en färg, kan du kombinera med två eller tre olika färger.

Advertisement

Ett annat sätt för att försköna dem är att sätta makramé på kanten, kanske med en kontrasterande färg.

Skulle du vilja möblera ditt hem med återvunna korgar?

Advertisement