Skapa en bekväm plats för trädgårdsarbete med kreativ återvinning

av Titti Carlberg

22 Februari 2022

Skapa en bekväm plats för trädgårdsarbete med kreativ återvinning
Advertisement

Alla som älskar att ta hand om sitt gröna hörn, oavsett om det är en balkong eller en trädgård, har säkert en punkt där de har sina arbetsredskap, krukor till sticklingar och omplantering, olika gödselmedel och mediciner för alla sina växter. I allmänhet är det enkla bord, kanske till och med gamla och lite slitna. Eller så kanske de inte har en fast och välutrustad station.

Dessa arbetsbord, är riktigt bekväma och att ha en ordnad och städad plats gör det trevligt att utföra säsongsbetonade sysslor, kanske till och med medan man lyssnar på musik med en trådlös högtalare eller en liten bärbar radio. Kolla in dessa gör-det-själv-projekt för att bygga en station och samtidigt återvinna gamla föremål.

Advertisement

Lite återvunnet eller billigt inköpt virke till kostruktionen: i grund och botten behöver du en stor och rejäl arbetsyta, som ska berikas med en eller två fack under, och om möjligt även några hyllor (eller en panel med krokar) ovanför.

Advertisement

Om det finns tillräckligt med utrymme kan du skapa långa och djupa bord, med en parallell hylla under.

För en kompakt, robust och billig, kan du använda ihåliga betongstenar och två tjocka träskivor.

 

susanssunnydays.com

susanssunnydays.com

Ofta för denna typ av arbete finns det också pallar som är i gott skick, demonterade, slipade och målade efter valfri smak.

thefrugalhomemaker.com

thefrugalhomemaker.com

Det finns många modeller att replikera, och naturligt trä är också väldigt vackert. Man måste dock alltid komma ihåg att behandla den med impregnerings - och tätskiktsprodukter så att de inte förstörs efter en kort tid.

Advertisement

Det råder ingen brist på idéer med vintagecharm, av återvunna trämöbler. Till exempel ett soffbord i klassisk stil och en öppen hylla att ställa ovanpå.

När det gäller positionen är det i allmänhet att föredra att placera den mot en vägg eller ett staket. Men den kan också själv fungera som ett element som förlänger en inre del av trädgården.

Advertisement
thediymommy.com

thediymommy.com

Idén att använda ett gammalt fönster som bakgrund för panelen är också väldigt fint.

hometalk.com

hometalk.com

Och handfat är också användbara, kanske de gamla i keramik eller de mer moderna i lättmetaller: du kommer faktiskt alltid att behöva en fontän eller ett annat vattensystem i närheten av arbetet.

Advertisement

Gamla fönster, dörrar, eller möbler som antika skåp och liknande är ofta återvunna föremål för dessa arbeten.

sheshedliving.com

sheshedliving.com

Och om din trädgårdsstation är på en solig plats, kanske du kan tänka dig en modell som inkluderar en baldakin. Så blir du heller inte bortskrämd av ett lätt regn.

Advertisement

Och hur är det med ett bord som löper runt en trädstam?

Och om du till och med har möjlighet att inreda en liten arbetsstation i en liten koja av glas, skulle det vara som en dröm.

Skulle du vilja ha en arbetsstation som dessa i din trädgård?

Advertisement