Rynkor vid ögonbrynen? Prova dessa enkla naturliga botemedel för att få dem att försvinna

av Titti Carlberg

16 Februari 2022

Rynkor vid ögonbrynen? Prova dessa enkla naturliga botemedel för att få dem att försvinna
Advertisement

Tidens gång, såväl som andra faktorer som stress, ofta grimaserande ansiktsuttryck, solstrålar med mera lämnar märken i vårt ansikte, och i synnerhet i det område mellan ögonbrynsbågarna som kallas glabella. När fåror bildas i denna del av ansiktet, vid korsningen av näsan, bildas det rynkor som kallas för glabella rynkor.

Liksom för alla andra rynkor som bildas i ansiktet, för att helt eliminera dem finns det specifika estetiska produkter, men också en korrekt livsstil samt några fördelaktiga naturliga gör-det-själv-medel kan säkert hjälpa. Läs vidare för att få reda på hur.

Advertisement
Pexels, Wikimedia Commons

Pexels, Wikimedia Commons

I basen av behandlingen mot rynkor finns återfuktning av huden, som ges med daglig konsumtion av tillräckligt med vatten och från användning av fuktgivande produkter. Bland de mest populära ingredienserna för att förbereda hemgjorda kurer är: 

  • Naturell yoghurt: blanda 3 matskedar med en matsked honung, en tesked citronsaft och några droppar E- vitamin olja (eller till och med innehållet från en E-vitaminkapsel). Applicera i ett jämnt lager i ansiktet, var särskilt uppmärksam på området mellan ögonbrynen och låt verka i minst 10 minuter innan du sköljer bort det.
  • Kokosolja eller sötmandel: använd ett par droppar för att applicera direkt på rynkor, massera försiktigt med fingertopparna. Det är alltid bäst att göra detta innan du går och lägger dig på kvällen.
  • Ta fruktköttet av en avokado och reducera det till en massa med hjälp av en gaffel eller en mixer, och placera masken som erhålls på detta sätt direkt i ansiktet och låt den verka i 20 minuter innan du sköljer av den. Du kan också blanda i en matsked ekologisk honung om du önskar.
  • Det finns även de som använder äggvita, det ska appliceras direkt på rynkorna och sköljs av efter 5-10 minuter.

Generellt sett kan uppkomsten av glabella linjer motverkas med:

  • En hälsosam kost och genom att dricka mycket vatten, och även ett tillskott av Omega-3.
  • Sova tillräckligt många timmar varje natt och helst på rygg för att inte gnugga ansiktet på kudden.
  • Använd solskyddskräm varje dag.
  • Återfukta huden morgon och kväll, och kanske en extra gång under dagen.
  • Använda exfolierande produkter en gång i veckan för att ta bort döda hudceller.

Advertisement