Skapa en vacker och bekväm liggplats för din hund: upptäck detta gör-det-själv-projekt!

av Titti Carlberg

01 Februari 2022

Skapa en vacker och bekväm liggplats för din hund: upptäck detta gör-det-själv-projekt!
Advertisement

Att ha en hund hemma är en stor glädje: de håller oss sällskap. ger tillgivenhet och lär sig leva med oss, med våra vanor och tider, och det råder ingen brist på tillfällen då de får oss att skratta gott. Det är viktigt att de alltid får vara tillsammans med oss, både under dagen och natten, och för att alla ska trivas är det ofta viktigt att fördela ett utrymme i våra rum där hundens sängplats ska finnas, där de kan ta sin tillflykt för vila.

Hundens sängplats, en riktig säng eller soffa som är måttbeställd för hunden kan skapas med ett gör-det-själv-projekt, kanske av en pall, eller en gammal utrymmesbesparande men elegant möbel, eller till och med återvinna gamla trälådor som är i gott skick. Du kan utrusta dem med kuddar och filtar som du bör tvätta ofta för att undvika dålig lukt och säkerställa god hygien i din bostad. Ta en titt på förslagen som följer nedan.

Advertisement

Bland de mest populära projekten för att skapa en sängplats finns det säkert modeller att hämta från pallar som är stora och robusta, även lämpliga för stora och särskilt sprudlande hundar!

Advertisement

Med plankor tagna från pallar, eller annat återvunnet trä, kan du skapa riktigta miniatyrsängar till våra fyrbenta vänner.

Med hjälp av pallträ och liknande kan du skapa modeller i den storleken du behöver, kanske till och med tillräckligt stor för att rymma två hundar. Och sedan kan du måla dem i vilken färg du vill. Det viktiga är att alltid slipa dem försiktigt för att undvika att du eller dina djur skadar sig på splitter.

Även modeller i sin naturliga träfärg, som kan fås fram med lämpliga impregneringsmedel, är vackra.

En bra idé för att strukturera hörnet i ett rum och hitta plats för en stor och bekväm hundsäng.

Advertisement
theprettymutt.com

theprettymutt.com

En väldigt bekväm säng för en stor hund.

För de i mindre storlek kan du använda en gammal trälåda i gott skick, som de historiska vinlådorna!

Advertisement

Men även en byrålåda från en möbel som du inte använder längre.

Din hunds personliga skydd kan också integreras i möblerna.

Advertisement

Eller se ut som ett miniatyrhus.

Vilket förslag tycker du bäst om för din hund

Advertisement