Har du öppna hyllor i köket? Du kan täcka dem med skräddarsydda gardiner och dekorera med en rustik touch

av Titti Carlberg

21 Januari 2022

Har du öppna hyllor i köket? Du kan täcka dem med skräddarsydda gardiner och dekorera med en rustik touch
Advertisement

Allt som vi försvarar i skåpen som vi har i köket bör skyddas mot damm och matlagningsångor, så att du inte måste stå och diska om kastruller eller andra redskap innan du ska använda dem. Det är därför köksmöbler alltid skyddas av dörrar, som vanligtvis är av trä eller glas.

Men i kök som har en rustik stil finns det ett annat alternativ: gardiner som dras för öppningen på hyllorna som täcker den delen av möbeln. De har naturligtvis en skyddande funktion men även för att inreda rummet på ett fint sätt. Ta en titt på förslagen som följer nedan.

Advertisement

Valet av tyg, ofta med mycket traditionella texturer, samt skenorna för att dra för gardinerna bidrar mycket till att ge rummet en ännu mer rustik touch.

Advertisement

De enkla, av bra enfärgad och ljus bomull eller linne, passar också bra till möbler med modernare linjer. En mycket charmig modern rustik.

De passar också bra i miljöer med geometriska linjer, som mjukas upp av denna detalj som refererar till kök som var populärt förr i tiden.

Det finns de som väljer att ha dem till alla möblerna, även under diskbänken. Och de passar också bra som "förkläde" i kök som är inredda med en bondgårdsstil.

Om köket är inrett i vita nyanser, mycket enhetligt och ljust, och med bara en gardin kan den kanske ha ett flashigt mönster eller en mörk kontrasterande färg.

Advertisement

De vita som kanske till och med är broderade, passar också bra in vid en vägg av mörka trämöbler.

Vita hyllor och mörkgrå gardin, som de andra möblerna och apparaterna: en mycket behaglig färgkontrast.

Advertisement

Det finns de som förvandlar kökshanddukar till gardiner för fönster och de fungerar även bra på möbler. Om du vill hänga upp gardiner i fönstret så är det finare om de matchar de på möblerna.

En gardin med ett exotiskt mönster, som återspeglar färgerna på resten av möblerna: en stil som sticker ut.

Skulle du vilja inreda ditt kök med den här stilen?

Advertisement