Behöver du extra utrymme hemma? Upptäck alla bra sätt för att dra nytta av platsen under trappan

av Titti Carlberg

19 Januari 2022

Behöver du extra utrymme hemma? Upptäck alla bra sätt för att dra nytta av platsen under trappan
Advertisement

Om huset är litet och det bor många i det finns det aldrig tillräckligt med utrymme för att förvara olika föremål, och att hitta en plats att använda för en speciell anledning när alla rum är upptagna, kan bli en verklig utmaning. Men om det är tomt under trappan, kan du få en trevlig överraskning. Det är även en plats som du kan inreda stilfullt, eller med någon rolig pryl även i ett hus som inte har platsproblem.

Ett litet arbetsrum, ett toalettrum för gäster, en inbyggd garderob eller ett skafferi med mera: det finns verkligen många sätt att utnyttja den platsen även om den har oregelbundna former. Ta en titt på förslagen nedan, du kanske hittar ett som passar dig.

Advertisement

Hur trångt det än är, om du kan fylla det med en uppsättning skräddarsydda möbler, kan du hitta utrymme för att förvara allt från reservdelar till nya redskap, rengöringsprodukter och köksservice som inte används så ofta.

Advertisement

Det är bekvämt att använda utrymmet under trappan genom att sätta upp hyllor, den sorten som glider på bekväma skenor: där du kan få plats med skor vid byte av årstid, eller så blir det en året-runt skohylla om ni är vana att gå runt med tofflor på fötterna hemma.

Om det är tillräckligt högt utrymme, så blir det ett bekvämt toalettrum för gäster.

Inte bara en klädkammare: om det är tillräckligt nära köket så kan det bli ett utmärkt skafferi med många hyllor.

När platsen istället är som en vägg i ett rum, kan du utnyttja det till en vacker bokhylla.

Advertisement

Eller för skräddarsydda skåp (men det är inte säkert att man kan kombinera modulerna av vissa modeller som säljs i butikerna) för att täcka hela väggen under trappan.

Vad sägs om att göra det till din fyrbenta väns privata utrymme?

Advertisement

Det finns många idéer för att få ett litet men funktionellt kontor.

Och med tillräckligt med utrymme blir det nästan ett minirum i sig, för att bättre förena koncentrationen när du arbetar på datorn.

Advertisement

Lite som på vinden är en yta med snedtak som under trappan idealisk att använda som en nisch för avkoppling och läsning.

Och om du är en vinälskare kan du skapa din egna privata vinkällare under trappan, med alla nödvändiga bekvämligheter.

Hur används utrymmet under trappan i ditt hem?

Advertisement