Dusch i modern: låt dig förvånas över många idéer för att inreda badrummet med smak

av Titti Carlberg

17 Januari 2022

Dusch i modern: låt dig förvånas över många idéer för att inreda badrummet med smak
Advertisement

En duschkabin i modern stil kan få plats både i ett badrum inrett med modern smak, och när vissa detaljer har en vag retrocharm. Allt beror på att veta hur man bäst kombinerar material och former, och alternativen att välja mellan är verkligen oändliga. Man måste bara ta hänsyn till det tillgängliga utrymmet samt det naturliga och konstgjorda ljuset som kan avnjutas i badrummet, för att välja mer eller mindre klara färger.

Glas eller murade kabiner, blanka eller matta kakelplattor som påminner om sten, vintage eller ultramodernt, som skapar ett riktigt regn i badrummet. Låt dig inspireras av dessa och många andra förslag på moderna duschar.

Advertisement

Ytor fria från för mycket inredning, kanske en nisch i väggen för att få plats med de produkter som ska användas i duschen, och i övrigt en enkel glaspanel som skiljer duschutrymmet från resten av badrummet och därmed skyddar det från stänk: ett fåtal föremål och mycket enkelt.

Advertisement

Ofta har glasdörrarna till duschkabinen ingen ram, så de är nästan osynliga. Och en trend som ser användningen av icke-blanka plattor med en nästan grov effekt blir allt mer populär.

Om ramen däremot finns kan den bli ett grafiskt element, som en upphängd geometrisk design som läggs till alla andra detaljer i skarp kromatisk kontrast mot väggar, tak och golv.

Vanligtvis är duschväggarna anordnade i hörnen, och de är också trevligt att framhäva utrymmet soom omsluts av de genomskinliga väggarna i glas med en täckning som står i kromatisk kontrast mot resten.

När det finns mycket utrymme tillgängligt och framförallt utmärkt belysning kan väggarna som omsluter duschkabinen även göras i murverk, kanske utan att gå ända upp i taket.

Advertisement

Om du vill dra nytta av träets utseende i duschen kan du göra det med ett kakel som efterliknar utseendet.

Det finns också exempel på duschkabiner som har en träplatta (oftast teak), vederbörligen behandlad och ganska dyr, för att kunna stå emot utan att ta skada i en sådan fuktig miljö. Mer sällsynt är det dock att hitta riktigt trä på väggarna 

Advertisement

En mycket trevlig idé med en mörk duschkabin, med nisch för schampo och duschgel artificiellt upplyst.

Det som gör skillnad är duscmunstycket: de stora fyrkantiga plattorna är väldigt vackra, ofta fastsatta i taket, vilket får vattnet att falla som regn.

Advertisement

De fasta med en rund eller rektangulär platta har också en liknande effekt, som alltid kombinras med ett duschhuvud med ett rörligt rör på väggen.

En fantastisk idé på taket.

Advertisement

När man säger ett badrum som i en dröm.

Vilken är din favorit bland de moderna duschkabinerna?

Advertisement