Fukt i hemmet och kondens på rutorna? Det räcker med en enkel sil för att bli av med det: upptäck hur

av Titti Carlberg

06 Januari 2022

Fukt i hemmet och kondens på rutorna? Det räcker med en enkel sil för att bli av med det: upptäck hur
Advertisement

Låt oss inse det: förr eller senare måste vi alla hantera fukt i hemmet. Oavsett om det beror på att ditt hem utsätts för solen en alldeles för kort stund på dagen eller för att du inte har en stor terrass att hänga din tvätt på tork, är många människor tvungna att kämpa mot en överdriven "hushålls" fukt.

Ett problem som främst är kopplat till höst och vintermånaderna, men som också kan förekomma vid andra delar på året och som inte alls är omöjligt att motsätta sig, tvärtom. Låt oss se hur man gör det med en riktigt enkel och billig metod!

Advertisement
Creativo

Creativo

Om du inte har några planer på att spendera pengar på en traditionell avfuktare kan det här gör-det-själv-tricket komma väl till pass. Det vi pratar om är känt som silmetoden och du behöver 3 enkla föremål för att omsätta den i praktiken.

Allt du behöver är en sil av valfri storlek, men den ska vara tätmaskad, en behållare av samma storlek som silens diameter som ska placeras under, valfritt, grovsalt eller ris. Dessa två sista ingredienser är mycket populära för sin vatten och fuktighetskapacitet.

Har du aldrig sett, att kryddburkar som innehåller salt även innhåller lite riskorn? Det är en mycket utbredd sedvänja just för att riset, genom att absorbera saltets fuktighet, undviker skapandet av klumpar och blockering i hålen.

Med det sagt, låt oss gå tillbaka till vår durkslagsmetod. Efter att ha hällt upp saltet eller riset i durkslaget, ända upp till kanten och placerat den i en öppen behållare, kommer det att ha funktionen att samla upp all fukt som finns i rummet. Allt som återstår är att hitta den fuktigaste platsen i ditt kök, vardagsrum, sovrum eller badrummet och låta din gör-det-själv-avfuktare att göra jobbet.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi rekommenderar att regelbundet kontrollera mängden vätska som samlas i behållaren så att den kan tömmas och placeras om för en optimal effekt.

Bostaden ska vara väl ventilerat eller i alla fall ha torkställningen med tvätt utomhus så ofta som möjligt. Två åtgärder som utan tvekan förebygger bildningen av fukt och den där irriterande kondensen på fönsterrutor och speglar i de olika rummen.

Kände du redan till den här metoden med ett durkslag? En huskur som definitivt är användbar i ditt hem!

Advertisement