IKEA PLATSA: 10 oemotståndliga idéer att med använda med fantasi för denna möbelserie

av Titti Carlberg

03 Januari 2022

IKEA PLATSA: 10 oemotståndliga idéer att med använda med fantasi för denna möbelserie
Advertisement

Möbelserien PLATSA från den svenska möbeljätten IKEA består av många element i olika storlekar, alla dock förenade av en extrem enkelhet av former. Faktum är att de framstår som block med vassa kanter och mycket släta ytor i sin grundform utan handtag eller knoppar som sticker ut från dörrarnas plan.

Det är därför ett av de många modulära systemen från detta kända möbelmärke, alltid designade för att kombineras med varandra efter behov för att ge liv åt de möbler som verkligen bäst passar i det tillgängliga utrymmet. Om du gillar den extremt minimala stilen hos PLATSA, låt dig då inspireras av några förslag för att integrera den i din inredning.

Advertisement

Nästan som futuristiska monoliter: dessa enkla vita och uppenbarligen ogenomträngliga parallellepipederna är en stor rymlig garderob. Förutom att hitta en plats för kläder kan man även använda den som sittplats.

Advertisement

Behöver du fylla utrymmet under en trappa eller en sluttande vind? Använd de olika elementen i detta system som om de vore trappsteg som följer trappans lutning.

En modern och kompakt säng med hyllor och lådor: det finns plats under madrassen och en vägg vid fotgaveln full av användbara fack som du kan lämna öppna i en punkt för att inte få en tryckande vägg och som släpper in ljus.

En annan idé för en containersäng: vid fotändan finns det dock lådor, och denna gång med små knoppar. Och ovanför huvudgaveln finns det skåp. Dessa enkla och geometriska former passar även bra i ett rum som har olika färger mellan väggar och golv.

En brostruktur för att rama in en bäddsoffa: den är perfekt för vardagsrummet som vid behov blir en säng för gäster.

Advertisement

En bekväm bänk att sitta på, men även med plats för att förvara föremål inuti: det blir vackert längs väggen i vardagsrummet, men du kan även ställa den under ett fönster och skapa ett slags gör-det-själv-läshörn.

Med enkla raka ben kan de olika delarna i serien bli en lång TV-bänk att ha i vardagsrummet.

Advertisement

Lägg bara till detaljer i olika material och färger så att den tomma duken som är dessa möbler omedelbart kommer till liv med personlig smak

Tycker du inte att den här perfekta sammankopplade kompositionen har kunnat utnyttja en liten del av väggen väldigt bra?

Advertisement

Normalt är dessa möbler vita, men de är även väldigt snygga i svart!

Skulle du vilja inreda ditt hem med IKEA-serien PLATSA?

Advertisement