Vill du få ordning i badrummet? Hjälp dig själv med många föremål och lysande idéer

av Titti Carlberg

06 Januari 2022

Vill du få ordning i badrummet? Hjälp dig själv med många föremål och lysande idéer
Advertisement

Ett badrum i ordning är bekvämt att använda och att städa. Att ha ordning behöver nödvändigtvis inte betyda att du ska tömma det på allt: om du vill ha allt du behöver i det, redo att användas utan att belamra de synliga och använda ytorna oftare är det bara att organisera sig för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet med en serie tillbehör att köpa eller till och med göra-det-själv.

Faktum är att du kan bygga förvaringslådor eller få dem från artiklar födda för andra ändamål, du behöver bara ha rätt idé. Vi föreslår några av dem nedan.

Advertisement

Självhäftande krokar innanför möbeldörrarna för att hänga upp plattången, eller penslar och andra tillbehör så att de inte ligger synliga i de andra hyllorna.

Advertisement

Ett av de mest populära och bekväma knepen för att använda kontorsdokumenthållaren, de blir till en ficka att fylla med föremål och med sin sneda öppning blir det lätt att nå det föremål man behöver.

De kan användas inne i ett skåp men även på en vägghylla. Och om de är smalare och grundare, luta bara lite på dem för att säkerställa att föremålen inte ramlar ut.

För alla skönhetsprodukter som finns i ampuller eller små förpackningar kan du limma fast de genomskinliga plastbehållarna på insidan av skåpdörren.

Du kan även använda föremål som är födda för andra användningar, som till exempel ett tvåvånings kakfat, där du kan lägga det som behövs för att tvätta sig.

Advertisement

Korgar som fästs på väggen blir mycket bekväma för hårtorken (plattången, borstar med mera).

Du kan även sätta fast dem på sidan av en möbel, eller kanske bredvid toalettstolen för att ha toapappersrullar i den om den är tillräckligt djup.

Advertisement

Finns det alltid en myriad av ditt barns leksaker i eller vid badkaret? Lägg dem i en nätpåse som du hänger på väggen ovanför badkaret!

Annars kan du sätta upp en skena med plastkorgar: på så sätt finns leksakerna nära till hands.

Advertisement

För handdukar eller till och med toalettpappersrullar kan du montera korgar (av halm, metall, trälådor men även breda PVC-rör) på väggen.

Tandborste, tandkräm och många andra föremål upphängda på väggen så att de inte tar upp plats på handfatet.

Advertisement

Trä, glasburkar och järnband: det krävs inte så mycket för att skapa en platsbesparande och bekväm hållare för sminktillbehör.

Vilka är dina favoritlösningar för att göra iordning i badrummet?

Advertisement