Vinterns magi på naglarna: 11 fantastiska manikyridéer att visa upp även efter högtiden

av Titti Carlberg

30 December 2021

Vinterns magi på naglarna: 11 fantastiska manikyridéer att visa upp även efter högtiden
Advertisement

Oavsett om det är för en middag under julhelgen, vilket annat minnesvärt tillfälle som helst under vintern eller till och med bara för vardagslivet, är det att visa upp sina välmanikyrerade naglar och de som är dekorerade med ett tema ett litet personligt nöje som ger en extra touch och stil.

Det finns verkligen en myriad av olika sätt att dekorera naglarna: nagelkonsten är i själva verket en värld full av idéer och experiment, och ibland kan inspirationskällan också vara naturen som omger oss. På vintern kan man därför hänvisa till årstidens typiska färger, kalla och intensiva, till snö och iskristaller. Kolla in bilderna på naglarna nedan för att hitta den som kan vara rätt för dig.

Kritvitt och glittrigt silver, med en enda nagel i en sval grå ton som passar väldigt bra med de andra färgerna: att dekorera bara en av naglarna med en enkel design som porträtterar snökristaller går snabbt och enkelt för dem som är lite bekanta med nail art, men det är också en idé som även nybörjare kan bekanta sig med.

Advertisement

Återigen grått, fast denna gång ljusare och silverglitter, som dock är i olika storlekar, för att gnistra tydligare. Det finns ingen perfekt symmetri mellan dekorationerna av de två händerna, du kan göra som du vill!

Grå bas och och skuggat vitt med lätt upphöjt silverglitter: de antyder strimmor av is på glaset eller iskristaller som bildas på vintern!

Inte bara grått: dessa mönster kan också ses i andra färger, du kanske föredrar mörka och sammetslena toner av blått, lila, mycket mörkt vinrött eller till och med skogsgrönt, som ser bra ut med metalliska detaljer av silver, guld eller platinerade.

Effekten av de isiga ränderna kan börja vid basen eller spetsen på naglarna, och fungerar även på en naturell bakgrund.

Advertisement

Om du vill ha något mer lekfullt och enkelt att rita, bara några prickar och lite till för att dekorera naglarna med en isbjörn och några snöflingor.

För den som vill ha en mer mångsidig look, som även kan replikeras vid andra tider på året, är dessa skuggade glitter perfekta.

Advertisement

Lite mer utmanande, med ädelstenar på naglarna. Även i det här fallet är det valet av färgerna som gör skillnaden.

Den grå basen passar alla dekorer i metalliska toner!

Advertisement

Om du däremot byter från naturell till en pastellfärg, som blått, så kommer designen att sticka ut ännu mer om den är skapad i vitt.

En look för jul- eller nyårshelgen, som du kan använda dig av även under Alla hjärtans dag: en sammetslen och djup matt röd färg på alla naglar utom en, som är helt täckt av platinaglitter.

Vilken gillade du bäst av dessa?

Advertisement