Vill du ha ett originellt och extravagant träd? Upptäck det eleganta "Dress Tree" som är gjort av gamla skyltdockor

av Titti Carlberg

07 December 2021

Vill du ha ett originellt och extravagant träd? Upptäck det eleganta "Dress Tree" som är gjort av gamla skyltdockor
Advertisement

Har du tröttnat på den vanliga traditionella julgranen? Om du redan har experimenterat med många olika teman och färger för att ändra stil på dekorationen varje år, kanske det är dags att prova en mer extravagant men verkligen naturskön och elegant idé: The Dress Tree

Det är en julgran som har formen av en aftonklänning. Den är modellerad på en skyltdocka precis som de som används i klädbutiker och hos skräddare. Men även om du inte har någon skyltdocka så kan du ändå ge form åt en av dessa otroliga skapelser. Läs vidare för att ta reda på mer.

När du väl har skyltdockans byst placerad på dess stöd, kan du ordna toppen som kommer att fungera som klänningens livstycke, eller lämna den naken för att klä den senare beroende på vilka modeller du har i åtanke. Det som däremot är oumbärligt är att vira metallnätet runt midjan, dölja det efter önskemål när det gäller längd och volym.

Advertisement

Det kommer faktiskt att vara i nätets maskor som alla grenar av gran, tall och andra barrträd (i allmänhet äkta, men du kan använda falska om de är välgjorda) sätts in som skapar kjolens "tyg".

När den är helt täckt med grenar, skapas en tjock grön bas, som inte visar metallstödsnätet, då kan du börja med dekorationerna. Naturligtvis kan du använda alla prydnadsföremål som används på det traditionella trädet, inklusive rosetter, band och ljus.

De korta är också väldigt söta, precis som ballong- eller de vintageinspirerade cupcakeklänningar

Ett föremål som är väldigt populärt i dessa träd är påfågelfjädrar.

Advertisement

Du måste matcha dekorationerna mellan bladen till färgen på livstycket för bästa resultat.

Breda eller mer skruvade kjolar: du kan hämta inspiration från de modeller som slår dig mest i modevärlden eller kanske till och med i kostymfilmer och tv-serier.

Advertisement

En Dress Tree som påminner om karnevalen i Rio.

Om du inte får tag på någon skyltdocka kan du alltid skapa en byst av ett metallnät.

Advertisement

Men då måste du täcka det också: kanske med tyg och få grenarna att resa sig upp till bröstet på skyltdockan.

Skulle du vilja ha en Dress Tree istället för den traditionella julgranen?

Advertisement