När du dekorerar granen, glöm inte basen: upptäck hur du kan täcka den på ett superscenografiskt sätt

av Titti Carlberg

07 December 2021

När du dekorerar granen, glöm inte basen: upptäck hur du kan täcka den på ett superscenografiskt sätt
Advertisement

Oavsett om julgranen är äkta eller falsk, om den verkligen är dekorerad med stil utan att försumma något ställe på den, kanske du behöver piffa upp basen på något sätt. När du använder ett äkta träd, oavsett storlek, står de i krukor: därför, om själva krukan inte är speciellt snygg, är det bättre att välja en annan kruka eller en behållare som döljer den och som du kan dekorera efter eget önskemål.

Med de falska, å andra sidan, har vanligtvis en bas med armar arrangerade i kors för att ge stabilitet, och för att täcka det på ett scenografiskt sätt blir det nödvändigt att välja föremål som lindas eller arrangeras runt. Låt dig inspireras av idéerna som följer nedan.

Om du har möjlighet att använda någon dyrbar vashållare, som metall (kopparkrukor är fantastiska) eller keramik, kommer det att vara det mest eleganta valet.

Advertisement

Till de falska kan du däremot använda filtar: de som är stickade eller virkade med jättegarn är alltid trendiga, men även varma plädar eller gamla filtar med traditionellt utseende ger den rätta värmekällan.

För en mer rustik stil kan du använda en jutesäck.

Om du gillar den lantliga stilen kan du överväga att ha ett träkar eller en trätunna till ditt träd.

Tunnan fungerar även för de falska: täck hela området med en rund matta, och bygg sedan bara väggarna på tunnan med återvunnet trä, runt hela stammen.

Advertisement

Lantligt chic och tidlös: en stor korg med en matta under.

En galvaniserad metallhink är en annan perfekt idé i en bondgårdstil.

Advertisement

Runda, gärna vita, fuskpälsmattor finns att köpa i många möbelaffärer, de får en att tänka på ett snöigt landskap.

En tjock papperskasse är en söt rustik idé.

Advertisement

Och om du har en minigran kan du sätta den i en vas av glas.

Kom ihåg att du alltid kan fylla golvet under granen med låtsaspaket: det kan vara tomma kartonger med julklappspapper på eller målade träblock, täckta med tyg eller bara slipade och behandlade för att bli mycket glänsande, med en rosett för att dekorera dem. De skapar också den perfekta atmosfären när de riktiga julklapparna delas ut på julafton.

God Jul!

Advertisement