Vill du sänka elkostnaderna? Kom ihåg att koppla ur dessa apparater i badrummet

av Titti Carlberg

07 December 2021

Vill du sänka elkostnaderna? Kom ihåg att koppla ur dessa apparater i badrummet
Advertisement

Vi använder massor av elektriska enheter varje dag av en myriad olika anledningar, och vissa är verkligen oumbärliga. När det gäller belysning och värmesystem, med ankomsten av den kalla årstiden låter vi dem stå på mycket längre och värmen i luftkonditioneringen och elementen förbrukar den mesta av elen i ditt hem. Om vi inte kan klara oss utan dem, bör vi dock vara försiktiga med alla de konsumtioner som vi ofta inte ens inser att vi tillåter hemma.

I badrummet är många, till exempel, vana vid att ha en rad apparater anslutna till strömmen även när de är avstängda och inte används. Men även i det tillståndet finns det en latent förbrukning, mycket låg, men konstant, som i det långa loppet kan göra skillnad, speciellt om detta överskott upprepas för många olika enheter.

Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Hårtorken är förmodligen den apparat som du oftast lämnar med stickkontakten inkopplad i uttaget. Men det vore bättre om du kopplar ur den och lägger sladden i ordning, för att inte slösa tid nästa gång du ska använda den.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

Torktumlaren: det är sant att stora hushållsapparater aldrig bör kopplas bort från elen, men för torktumlaren kan du tänka på att göra det. Speciellt i de perioder då den kan användas mer sällan, som på sommaren då du kan torka tvätten på klädstrecket.

Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Också om du har elektriska handukshängare i badrummet, som värmer och torkar handdukarna automatiskt, kom alltid ihåg att dra ur kontakten när du är klar med den.

Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Det är sant att de används flera gånger om dagen, varje dag, men att komma ihåg att alltid koppla bort den elektriska tandborsten från strömmen, är en annan användbar försiktighetsåtgärd.

Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Laddningsbasen för elektriska rakapparater är en annan som vi sällan kopplar bort från strömmen, och precis som laddare till mobiltelefoner och surfplattor bör även denna kopplas bort när den inte används.

Uppenbarligen gäller detta i ännu högre grad för alla de apparater som kanske inte ens används så ofta, som ett elektriskt fotbad, en ansiktsmassageapparat eller en elektrisk epilator, som med största sannolikhet alla eller nästan alla kopplar bort från strömmen och lägger undan varje gång efter användning. I huvudsak bör vi också göra detsamma med allt det som vi använder konstant!

Advertisement