Använd dessa fantastiska dekorationer för att få lite jul magi även på balkongen och fönsterbrädor

av Titti Carlberg

02 December 2021

Använd dessa fantastiska dekorationer för att få lite jul magi även på balkongen och fönsterbrädor
Advertisement

Med anledning av julhelgen är det trevligt att dekorera sitt hem med många ornament som skapar den typiska atmosfären under denna period, och inte bara inomhus. Om vi har en balkong eller kanske bara en utvändig fönsterbräda kan det vara kul att dekorera den i full julstämning.

Du kan välja att använda äkta eller falska kvistar och grenar, gröna eller torra, extra stora dekorationer, lampor och lysande skyltar, plysch som man kan skapa många pråliga dekorationer av, gigantiska presentförpackningar eller till och med en jultomte i någon rolig pose. Kolla in idéerna som följer nedan.

Att hitta extrastora dekorationer skulle tillåta dig att få en balkong som verkligen drar uppmärksamheten till sig.

Advertisement

Gröna festonger med röda rosetter som julstjärnor och prydnadsföremål hängande i mitten: det är traditionellt och i grunden enkelt, men med en stor genomslagskraft.

Utanför kan man sätta upp lämpliga lampor, som tål hårt väder och vind, sen räcker det verkligen med bara lite grönt och rött för att fullända dekorationerna. Idén med att lägga till klockorna får en verkligen att tänka på en glad helg.

En lite mer extravagant idé, med ett upplopp av vita nallar och dockor, men även uppstoppade granar!

Vem säger att man inte kan använda många olika färger och färgglada band? Kombinationen med en krans på väggen och en festong draperad över räcket är alltid en vinnare, speciellt när de matchas stilfullt.

Advertisement

En upplyst skylt: det räcker med en enkel symbol för att skapa den rätta atmosfären.

Denna dekoration med prydnadsföremål i många storlekar, men i färgerna guld, silver och brons på en silvervit bakgrund är mycket elegant och går väldigt bra ihop med husets färg!

Advertisement

Om du bara vill använda julgranskulor kan du kombinera dem i olika storlekar, som växer gradvis mot mitten av dekorationen.

Även om det inte finns någon balkong, kan du alltid dekorera utsidan av bostaden med hjälp av fönsterbrädorna: det blir väldigt fint om du planterar julens gröna växter med röda bär och en stor rosett i mitten.

Advertisement

Även i detta fall gör ett enda extra stort föremål med några grenar och kvistar ett fantastiskt intryck!

Om du gillar idén att skapa en rolig scen, kan du alltid dra nytta av en jultomte i en dynamisk pose.

Advertisement

På en hög och vacker byggnad, kan man matcha dekorationerna på balkongen och vid entrén och kanske även de på fönstren!

Hur tänker du juldekorera din balkong?

Advertisement