Vill du göra väggarna längs din inomhustrappa intressant? Låt dig inspireras av dessa idéer

av Titti Carlberg

28 November 2021

Vill du göra väggarna längs din inomhustrappa intressant? Låt dig inspireras av dessa idéer
Advertisement

Bland de punkter i huset man är minst bekymrad över när det kommer till inredning och möblering är väggarna i hallar, korridorer och trappor. De senare har ytterligare problemet att de är sneda, och ofta mörkare och mindre synliga än andra ytor i huset.

Men de kan göras intressanta och berikas med detaljer av design genom att dekorera dem med foton, bilder av alla de slag men också föremål att samla på eller till och med gamla och återvunna föremål skapade av din fantasi. Här följer några idéer som du kan hämta inspiration från.

Advertisement

Enkla speglar: du kan välja alla av samma typ men med olika storlekar eller till och med leka med olika modeller. Det är den bästa idén för att förstärka ljusstyrkan i dessa ofta mörka ytrymmen.

Advertisement

En mycket elegant vägg: den djupa gröna där de viktiga gyllene ramarna på speglar och tavlor sticker ut och skapar ett aristokratiskt galleri.

De som föredrar den vita färgen och väsentligheten i moderna stilar eller omfamnar den skandinaviska smaken, kommer säkert att uppskatta idén med ett fotogalleri i enkla vita och minimala ramar, med en stor passepartout.

Den moderna smaken förenklar det rustika i bondgårdsstilen: här är en perfekt idé för dem som älskar denna trend av inredning, med väggen klädd i vitt trä och belägen med en smal hylla där några noggrant utvalda foton står.

Om trappan inte är för trång kan du också överväga att använda väggarna för att montera smala hyllor.

Advertisement

Smala bord och hyllor rymmer böcker och olika prydnadssaker, men även ramar med fotografier, tryck och tavlor.

Om det inte är risk att skapa för mycket brus mellan färger och former kan du unna dig foton, tavlor, skyltar, speglar, klockor med mera. Det viktiga är att alltid ha i åtanke ett arrangemang som följer en viss ordning.

Advertisement

Ett knep för att först förstå var man ska göra hålen på väggen för att återskapa formerna med de exakta måtten på de olika bitarna som du vill hänga upp, placera dem med lite tejp på väggen för att respektera idealiska riktlinjer där du kan ordna all din mosaik av dekorationer.

För att återställa enhetlighet när innehållet i ramarna skiljer sig från varandra, välj samma färg för varje ram och ge företräde åt de med passepartout.

Advertisement

Du kan lämna trappans vägg fri och istället fokusera på avsatsens vägg, som blir en framträdande accentvägg.

Inte bara speglar och bilder: du kan välja att hänga vad du vill på väggarna. Även hantverk som halmkreationer och liknande.

Advertisement

Även tomma ramar är fascinerande!

Skulle du vilja ha lyktor som hänger?

Advertisement