Vita ljus i jul: dekorera ditt hem med dessa eleganta och traditionella arrangemang

av Titti Carlberg

28 November 2021

Vita ljus i jul: dekorera ditt hem med dessa eleganta och traditionella arrangemang
Advertisement

Varje år kan vi unna oss tusen olika och alltid nya sätt att dekorera hemmet inför helgen, men ibland är det också trevligt att använda julens traditionella symboler, bland vilka stearinljus verkligen inte får saknas. Ofta är de röda, men även de enkla, vita och mer klassiska, kan alltid bli det viktigaste föremålet i dekorationerna.

De vita ljusen är faktiskt perfekta i kombinationer med gröna kvistar, röda bär, trä eller till och med metall och glittriga detaljer: låt dig inspireras av idéerna nedan för att använda vita ljus i dina dekorationer.

Advertisement

Placera dem i mitten av en krona av grönt bladverk: du kan använda de mer klassiska från tall och gran, men även de med silvriga blad som eukalypus- eller olivträd.

Advertisement

Massor av bitar av träbark som skapar en krona för att rama in ljusen, och sedan saftiga växtgroddar och lite juldekorationer: allt handlar om att hitta rätt färgkombination.

För en centerpiece att ha i vardagsrummet, men inte bara: en högtidlig träbricka full av löv, kottar och ljus.

Kanelstänger och ett juteband som omger de vita ljusen: det är enkelt och går snabbt att skapa, vackert och framförallt doftande!

Du kan också måla kanelstängerna med lite vit färg (blöt dem först). Om du inte har kanel, duger det bra med kvistar. Det blir ännu finare om du lägger till färgade kottar eller band i varma och omslutande färger.

Advertisement

Ljus i olika storlekar, i glasburkar och dricksglas, snötäckta löv, spetsar och silverdekorationer: en magisk komposition.

Om du har kvistar med röda bär räcker det med de på ett vitt keramiskt kakfat, men också något liknande metall- eller träföremål, för att ge färg pt gruppen av ljusen i mitten.

Advertisement

Ett ljus i varje kopp, jättesött!

Flaskor fulla med vatten och grankvistar (rosmarin funkar också!), röda bär och långa vita stearinljus som "propp"!

Advertisement

En avlång centerpiece, enkelt och elegant.

Ännu en idé med ett kakfat dekorerat med ljus: en ram av suckulenter, tofsar av barr och röda bär.

Advertisement

Ljus är perfeka för att dekorera ovanpå vedkaminen på ett väldigt scenografiskt sätt!

Vilket förslag gillar du mest?

Advertisement