Utnyttja alla hörn i ditt hem genom att möblera med hyllor av alla de slag

av Titti Carlberg

25 November 2021

Utnyttja alla hörn i ditt hem genom att möblera med hyllor av alla de slag
Advertisement

Ibland känns det som att väggarna i vårt hem är fulla och att det skulle se alldeles för rörigt ut om vi satte upp någon extra hylla för växter, böcker eller prydnadsföremål. Så varför inte ta en titt på hörnen i dina rum? Och även i kanterna!

Faktum är att du enkelt kan sätta ihop användbara hyllor och skåp med en sofistikerad design som gör att du smakfullt kan möblera vilket rum som helst eller till och med korridorerna mellan rummen. Ta en titt på förslagen som följer nedan.

Advertisement

Trenden som har slagit rot genom åren är att använda upphängda hyllor eller brädor utan synliga fästen.

Advertisement

De kan ha olika tjocklekar och kan monteras längs hela väggen för att sedan bilda ett "L" i hörnet. I det här fallet har det samma storlek som bänken så det blir som en slags förlängning.

Beroende på smak och färg på möblerna kan du välja olika färgade träessenser, eller byta ut dem mot lämpliga färger.

För att få en större stödyta, där de inte skapar för mycket utrymme, används de triangulära hyllorna. Även dessa hängs upp och knyts med ett rep, samt har ändarna utskurna.

Trianglar som gradvis blir större och fyller utrymmet mellan två konvergerande väggar. En idé som passar i alla slags rum.

Advertisement

De som är gjorda av grova träskivor är också väldigt vackra, som alla kan uppskattas av naturliga ådror.

En annan idé som erövrar mer och mer är hyllorna som omfamnar kanterna och därmed sticker ut utanför. De skapar ofta intressanta färgkontraster med väggarna och är nästan alltid upphängda också.

Advertisement

De kan också föreställas som ramar som ser ut att vikas på båda sidor om hörnet, vilket skapar en slående design på väggen.

Hyllor med parallella piper, med vit exteriör och färgad bakgrund: de skär varandra för att skapa ett annars anonymt hörn. Ett projekt som kan återskapas med DIY, även genom att återvinna trälådor.

Advertisement

Ett "osynligt" hörn, skapat av en fördjupning i väggen, som blir en möjlighet att sätta in en mycket vacker hylla, där hyllorna går samman med en lång stam av naturligt trä.

Och om hörnet av rummet är fyllt med en fyrkantig sektionsbalk från vilken olika hyllor rivs upp, kommer det nästan att se ut som ett träd!

Advertisement

Men inget hindrar dig från att ha ett riktigt träd!

Vilken idé tycker du bäst om?

Advertisement