Låt dig inspireras av dessa fantastiska idéer för att dekorera dina väggar gröna

av Titti Carlberg

26 November 2021

Låt dig inspireras av dessa fantastiska idéer för att dekorera dina väggar gröna
Advertisement

Det är inte alltid som man har tillräckligt med utrymme eller ljus för att fylla golvet med krukväxter, eller för att ha många av dem på fönsterbrädor. Men om du ändå vill berika inredningen med grönt, från aromatiska växter i köket till prydnads växter, kanske till och med lämpliga för lite mindre ljusa miljöer, kan du alltid föreställa dig någon alternativ lösning som gör att du kan utnyttja utrymmet vertikalt.

Hyllor på väggarna eller krokar i taket, till exempel, låter dig skapa verkligt spektakulära miljöer för att njuta av gröna hörn på oväntade platser. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement
inspiredbycharm.com

inspiredbycharm.com

Små krukor med en fängslande design, alla placerade i ett hörn av en korridor eller omedelbart bredvid ingången till köket: om rummet är tillräckligt ljust, är det att lägga till växter ett förtrollande sätt att dekorera.

Advertisement
chalkandmoss.com

chalkandmoss.com

Terrakottakrukor, som dock monteras på ett sådant sätt att de förblir horisontella i förhållande till väggen: det är ett annorlunda och originellt sätt att skapa en vertikal trädgård.

För att använda rymliga glasflaskor eller burkar som planteringskärl att hänga på väggen, kan du också skapa stöd med en tjock metalltråd: det får ett modernt och originellt utseende.

Gamla träramar som hakas fast på kedjor och hänger ner från taket. Inuti fins det små horisontella hyllor med hål för krukorna: detta är en väldigt söt gör-det-själv-idé, att placera i hemmets ljusare hörn.

Enkla metallcirklar att sätta terrakottakrukor i: de är de bästa behållarna för växter och dekorerar smakfullt alla utrymmen i huset.

Advertisement
Tutorial via gatheredky.com

Tutorial via gatheredky.com

För en aromatisk vägg kan det vara trevligt att måla väggen med en blackboardfärg, så att du kan skriva namnen på örterna bredvid de väggmonterade krukorna.

Som tavlor som - bokstavligen- får liv!

Advertisement
gardenculturemagazine.com

gardenculturemagazine.com

Många trälådor på väggen: det är ett sätt att designa ett fascinerande system av planteringskärl på väggen.

Träpaneler och återvunna glasbehållare: på nolltid har du en vägg full av blommor. Och utan att använda vatten kan du få en vägg dekorerad året runt genom att fylla vaserna med torkade eller plastblommor och kvistar.

Advertisement

En komposition som verkligen ser ut som en levande skulptur på väggen.

Återvunna delar av gamla möbler eller till och med träräcken och ledstänger: här har de använts för att rama in väggfästena som håller upp växterna, och de har ett härligt rustiskt utseende.

Advertisement
indiamart.com

indiamart.com

En sådan här lösning är verkligen spektakulärt!

Hur har du gjort med krukväxterna i din inredning?

Advertisement