Få ut det mesta av badrummet genom att undvika dessa misstag i inredningen

av Titti Carlberg

18 November 2021

Få ut det mesta av badrummet genom att undvika dessa misstag i inredningen
Advertisement

Badrummet är ett funktionellt utrymme i hemmet som dock också förtjänar uppmärksamhet i valet av detaljer ur en estetisk synpunkt: att möblera det med material som inte är väl matchade, att välja möbler som är olämpliga för det utrymme som finns, eller offra det här rummets utseende för att inte ha tagit hänsyn till en rad viktiga parametrar kan ge liv åt en möblering som blir obehaglig att se, i längden.

Därför är det bra att komma ihåg att vara uppmärksam på olika element och behov, för att undvika fel som gör att du inte får ut det mesta av inredningen i badrummet. 

Advertisement
pxfuel.com

pxfuel.com

  • Tänk på ljusstyrkan i rummet: om det finns ett stort fönster, exponerat för att släppa in mycket ljus, kan du unna dig mycket mer i valet av material och element att dekorera. Med mycket naturligt ljus kan du våga dig på mörka färger och tapeter med tydliga mönster, på mer eller mindre stora ytor, även beroende på rummets storlek. Du kan även ha många växter i badrummet, som njuter av optimala förhållanden i en ljus och fuktig miljö som badrummet.         Men när det inte finns någon naturlig ljuskälla, eller fönstret är litet eller dåligt exponerad, då är det nödvändigt att motverka denna brist genom att välja ljusa färger, framför allt vita, för att förhindra att rummet ser trångt ut.
  • I allmänhet är det olämpligt att använda mycket starka färger eller mörka: men om du verkligen vill ha det, välj då en ton som du använder sparsamt, på specifika detaljer eller en accentvägg, men undvik att låta den ta över. Detta gäller särskilt om badrummet är litet. Inte för att det är omöjligt att klara sig med mer mättade och iögonfallande färger, men om du vill få det att se bra ut behöver du verkligen ha ett bra öga för inredning.                                        Även om du har varit tvungen att möblera med olika typer av design, och det därför är flera olika stilar i badrummet, kan du återställa enhetligen genom att måla om allt i samma färg eller till och med ingripa i detaljerna, som att byta finish, handtag och diverse tillbehör.
Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Förutom att ta hänsyn till ljuset, för att välja både färgerna, möblerna och arrangemanget av badrumsinredningen, är det viktigt att studera badrummets form: försök att utveckla (eller få dem att utveckla) olika projekt. Det viktigaste med att möblera ett rum är att hitta den rätta kompromissen mellan komfort och boende. Detta innebär först och främst att sätta in allt som är oumbärligt (handfat, dusch eller badkar, toalettstol och bidé, någon möbel eller hylla) med hänsyn till hur mycket utrymme som måste vara ledigt för att kunna röra sig där inne med lätthet, och först efter att ha säkerställt att du kan tänka dig att lägga till någon mer detalj.
  • När du överväger olika projekt, överväg då också de olika stiler av inredning som du skulle vilja använda: välj en och blanda inte flera olika. Det mest lämpliga för små badrum eller badrum med svåra former är alltid det minimala, som kan inredas i en mer modern eller mer rustik stil så länge formen på badrummet tillåter det. Därmed finns det plats för allt utan onådigt krångel. Tänk på hur många det är som bor i bostaden och vilka vanor de har när de använder badrummet: om till exempel varje invånare har många personliga produkter eller har en personlig hörna dedikerad till personlig vård i sitt sovrum eller om de föredrar att ha alla sina skönhetsprodukter i badrummet, blir det nödvändigt att försöka få mer plats för mer eller mindre möbler eller hyllor.
  • Även öppning av dörrar och fönster är en annan faktor att ta hänsyn till: utrymmet som måste lämnas så att dörren kan öppnas lätt, innebär ibland uppoffringar, om du inte kan välja skjutdörr måste du undvika att stöta på dörren mot föremål och strukturer i badrummet, såsom duschkabinen eller toalettstolen.
Advertisement