Hamnar det kattsand överallt? Prova några briljanta lösningar för att hålla snyggt och mer dolt

av Titti Carlberg

19 November 2021

Hamnar det kattsand överallt? Prova några briljanta lösningar för att hålla snyggt och mer dolt
Advertisement

När katter utför sina behov i kattlådan kan det lätt hända att de inte är så renliga och noggranna som vi önskar: sanden sprider sig ibland över en mycket större yta än vi gillar runt lådan, och man måste alltid vara redo med dammsugaren eller sopborsten för att slippa trampa i den och sprida ut den i hela bostaden.

Det finns dock några lösningar på detta problem: det finns de som anpassar möblerna för att dölja kattlådan, men även om du inte har en skänk, kista eller annan liknande möbel att utnyttja på detta sätt, kan du ta till en billigare och lika praktisk lösning, kanske en ännu bättre. Ta reda på hur du kan hålla utrymmet runt kattlådan rent med ett enkelt gör-det-själv-projekt.

Advertisement

Ni känner nog till de stora plastlådorna för förvaring av föremål, sådana som vi ställer ner i källaren eller upp på vinden? Tja, de är tillräcklig stora och robusta för att enkelt kunna innehålla kattlådan och låta katten gå ut och in som den föredrar utan att riskera att den rasar på något sätt. Framför allt blir sanden kvar i lådan, och kattlucken som är skuren på sidan kommer att ha en tillräckligt hög tröskel för att förhindra att sanden sprids ut.

Advertisement

Den kan utrustas så att den verkligen blir ett gömställe för katten, så att den dessutom kan njuta av avskildhet när den utför sina behov. På nätet finns det många vittnesmål från kattägare som har antagit denna lösning, till och med utrustat detta gömställe med en liten svag lampa.

En matta, lampa, lucka på långsidan, spaden redo att användas och till ock med en dörrmatta vid ingången som om det vore ett miniatyrhus: det blir väldigt lätt att ha ordning på en sådan lösning. Färgen på lådan och mattan kan anpassas efter egen smak, för att bättre integrera detta gömställe med rummets inredning.

Men om du vill återskapa en liknande, med ett lite mer mödosamt och raffinerat projekt, tänk då på vilken möbel du kan förvandla: de bekvämaste är kistor. Dessa idéer kan göra skillnad när det kommer till att städa ditt hem!

Advertisement