Lär dig hur man gör en snögubbe som inte kommer att smälta före Jul

av Titti Carlberg

17 November 2021

Lär dig hur man gör en snögubbe som inte kommer att smälta före Jul
Advertisement

Bland de mest älskade juldekorationerna för både vuxna och barn är snögubbar: de har något magiskt och är verkligen roliga att göra, men vad gör man om det inte har snöat eller när de smälter bort efter någon dag? Man kan replikera dess former med hjälp av material som inte så lätt får det slutet. 

För att skapa den perfekta formen på bollarna som utgör gubbarnas kropp kan man använda runda ballonger, i vilken storlek man vill. Ta reda på vad som mer behövs genom att läsa vidare.

Advertisement

Det är verkligen lätt att göra dem, och du behöver detta

  • 2 eller 3 ballonger i olika storlekar (eller om du önskar i samma storlek), för att skapa kroppen och huvudet på din snögubbe. Försäkra dig om att ballongerna får en rund form och inte avlång när du väl har blåst upp dem.
  • En eller två nystan garn, helst vitt.
  • Vinyllim
  • En pensel
  • Papperstejp eller varmt lim
  • Dekorationer och ljus till snögubben

Advertisement

Blås upp ballongerna och placera dem ovanpå varandra för att ta reda på hur du vill forma din docka. Det finns två alternativ:

  • Du kan sätta ballongerna ovanpå varandra, tejpa fast dem så att de håller sig stilla och sedan fortsätta med garnet eller:
  • Dekorera varje ballong först med snöre och sedan sammanfoga sfärerna av garn med lim.

Oavsett vad din favoritteknik är måste du ta en en skål (eller till och med en gammal kastrull, täckt med aluminium) och hälla i vinyllim, späd det lätt med vatten för att göra det lätt att sprida med en pensel. Blöt garnet väl i detta utspädda lim och knåda det sedan runt ballongerna, var noga med att inte dra åt för mycket för att inte spricka dem.

I grund och botten måste du täcka ballongerna så gott det går och sedan vänta tills det stärkta garnet med limmet torkar för att få styva sfärer. För att vara säker på att den är väldigt styv, efter att ha slagit in ballongerna, för det kvarvarande limmet över hela garnet med borsten. Detta hjälper till att göra det vitare och om du fortfarande ser det mörkt, oroa dig inte, du kan alltid använda lite mer färg, kanske till och med sprayfärg.

Om du har bestämt dig för att sätta ihop din gubbe med tejp, när garnet är torrt behöver du bara smälla ballongen och så har du en komplett snögubbe. Annars måste du smälla ballongen inuti varje nystan av garn och sedan limma ihop de eventuella bollarna. Måla sedan vid behov lite vit färg.

Det finns de som använder avsmalnande balloger för armarna.

När snögubben är klar, dekorera den med hatt, halsduk, knappar till ögonen och färgat papper eller en morot som näsa. Glöm inte att de blir ännu mer fascinerande om du sätter in ett LED-ljus i den.

Du kan även använda kvistar som armar, så att den ser ut som en äkta snögubbe.

Är du redo att skapa en snögubbe nu?

Advertisement