Jul: du kan också dekorera utsidan av dina fönster med många kreativa och originella idéer

av Titti Carlberg

12 November 2021

Jul: du kan också dekorera utsidan av dina fönster med många kreativa och originella idéer
Advertisement

Att dela julstämningen är det som gör julen mer speciell. Det är den tid på året då gator och torg pryds av ljus och pynt, med snögubbar, snökristaller och många andra symboler, under den magiska helgen för många människor runt om i världen. På så sätt kan var och en av oss bidra till att göra atmosfären oförglömlig genom att pynta sitt hems utsida, inklusive fönstren.

Om du har tomma planteringskärl ståendes på fönsterbrädan är de perfekta för temaarrangemang, men glaspaneler och till och med fönsterluckor kan också dekoreras. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Grönt och rött: tall-, gran- och andra liknande kvistar och lite röda bär, äkta eller falska, är den perfekta kombinationen för julkompositioner.

Advertisement

Det finns inget som hindrar dig dock från att använda olika växter, även beroende på vilka träd och buskar du har i din trädgård: se hur vackra dessa magnoliagrenar är bland de andra grenarna, med kottar som ligger bland löven.

Om det är möjligt att lägga till ljusslingor blir fönsterbrädornas kompositioner verkliga magiska, även på natten, och kanske till och med ett stöd för att linda dem, som den här metallringen.

Man kan även lägga till dekorativa prydnadsföremål som återvunnen vintage.

Eller till och med fågelholkar i samma röda färg för att få en enad komposition.

Advertisement

En tidlös dekoration, lånad från den amerikanska smaken sedan en lång tid tillbaka, är kransen som hänger på föntret och matchar sammansättningen på fönsterbrädan...

...eller hängandes ensam, med ett matchande brett band.

Advertisement

På tvåvåningsvillor räcker det ofta med likadana kransar i fönstren, kanske med en stor röd rosett.

Om fönstren har luckor istället för persienner, och du inte vill skymma sikten med kransar på glaset, kan du dra nytta av luckorna.

Advertisement

Man kan också unna sig festonger draperade på utsidan.

Om du har några dekorationer i form av extra stora julprydnader så går det bra att använda dem till fönstrena.

Advertisement

Som dessutom platsar bra i fönterlådorna!

Hur vill du julpynta dina fönster?

Advertisement