Spara fruktlådorna i trä - de passar utmärkt till juldekorationer!

av Marika Grimaldi

06 November 2021

Spara fruktlådorna i trä - de passar utmärkt till juldekorationer!
Advertisement

Trälådor är alltid bland de mest populära materialen för ett kreativt hantverk: det är lätt att dra fördel av deras form och styrka för en mängd projekt, allt från enkla tillbehör och dekorationer till verkliga möbler. Deras mångsidighet ser man också när det är dags att ägna sig åt juldekorationer: det finns faktiskt många sätt att återanvända dessa backar för att pynta huset med många julsymboler.

För gröna sammansättningar, på golvet eller mitt på bordet, som en slags stilleben gjorda av föremål som skapar den typiska helgstämningen, jardinjärer för julgranar och mycket mer: låt dig inspireras av idéerna nedan och använd trälådorna i dina helgdekorationer.

Advertisement

Små träd av trä och några gröna grenar: en enkel och smakfull dekoration som du kan placera på ett bord eller konsol vid entrén, men också på golvet, kanske nära den öppna spisen. Istället för träd av trä kan du också använda annorlunda eller konstgjorda träd, plyschleksaker eller julfigurer.

Advertisement

Lyktor med ljus och några gröna dekorationer som påminner om grangrenar: rustikt, enkelt men raffinerat.

Silverskridskorna: du tänker på den där litteraturklassikern, eller hur? De är ett lite mindre självklart föremål att sätta in bland juldekorationerna, och de fungerar utmärkt!

En låda som fortfarande bär skrifterna, riktigt vintage-liknande, är perfekt som bordsdekoration att använda även på de olika möblerna i huset, t.ex. fylld med bara ljus och gröna grenar.

För ett litet träd är lådan en perfekt jardinjär.

Advertisement

Och det är också trevligt att se på ett bord, särskilt i en rustik men modern inredning som den här.

Säckväv och sedan klippta grenar och blad, även med bär. Lägg till en slinga batteridrivna lampor och här är en söt dekoration att ställa på golvet nära den öppna spisen.

Advertisement

Om du vill skapa din egen trälåda att använda som bordsdekoration kan du också göra det med gör-det-själv-metoden.

Många lådor av liknande modeller men med lite olika storlekar, ihopstaplade för att bilda en triangel: det är en alternativ julgran, inte skrymmande och definitivt kreativ.

Advertisement

Använd dem också som bakgrund för dekorationer som återskapar julscener.

... Faktum är att de blir perfekta som "scen" för en annorlunda julkrubba.

Advertisement

Har du någonsin tänkt på att en trälåda skulle kunna bli en söt snögubbe?

Det här var förr ett flasklåda, men upp och ner som den här blir den perfekt för att hänga julgransprydnader på ett originellt sätt!

Hur skulle du använda trälådor till dina juldekorationer?

Advertisement