Vässa ditt förstånd och dra fördel av de mest populära utrymmesbesparande lösningarna även i ditt hem

av Marika Grimaldi

01 November 2021

Vässa ditt förstånd och dra fördel av de mest populära utrymmesbesparande lösningarna även i ditt hem
Advertisement

När möbler och hyllor redan är fulla av föremål och vi inte längre vet vad vi ska göra av alla andra tillbehör och redskap vi behöver i varje rum, är det dags att omorganisera varje utrymme. Faktum är att vi, förutom att överväga att göra ett drastiskt urval och eventuellt göra oss av med det som tar plats men som egentligen inte är väsentligt för oss, även kan ta en titt på alla fria ytor och inre volymer på möblerna som ännu inte har utnyttjats fullt ut.

På nätet finns det många idéer som kan ge rätt inspiration i detta avseende, och nedan visar vi några av de mest populära, som verkligen kan förvandla ett rum och göra det fullt beboeligt igen.

Advertisement

Dessa stöd att hänga på väggen lyckas dekorera med enkelhet och ger samtidigt ett ordentligt grepp för att arrangera föremål av alla slag, i alla rum. Du kan också anpassa dem genom att måla träplankorna som du önskar.  

Advertisement

Har du ett skåp eller skafferi där du måste proppa mycket konserver, eller kanske burkar för gör-det-själv-arbeten, eller till och med förrådet för husdjursmat? En sådan här hylla håller allt i ordning och redo att plockas fram. 

Hitta den bästa lösningen för att bekvämt använda allt utrymme under diskbänken: det blir lättare att hitta det du letar efter men också att städa. 

Finns det inget utrymme för garderoben? Varför inte skapa en kompakt garderob som samtidigt fungerar som en sittplats runt ett fönster? Du kan också använda endast modulära öppna möbler 

Kardborrens kraft: även möblernas innerväggar blir ett utrymme att utnyttja.

Advertisement

En låda som laddstation: inga fler enheter på obekväma ställen eller i vingliga balanser.

Varje trappsteg är en låda: det perfekta förvaringsutrymmet för alla föremål som används sällan, reservdelar, bruksanvisningar och tusen andra föremål.

Advertisement

En perforerad panel som hjälper till att bevara allt som behövs för rengöring på ett kompakt och effektivt sätt, bakom en dörr eller inuti en möbel.

Och en glidarm som denna skulle också vara superhändig.

Advertisement

Nattduksbord: om du vill behålla utseendet väsentligt, och framför allt inte behöva anstränga dig extra för att rengöra golvet, så tar enkla öppna hyllor som dessa inte upp för mycket plats på väggen men erbjuder istället plats för att bevara allt.

Och detsamma kan sägas om infällbara hyllor, ännu mer om de är smakfullt målade som dessa.

Advertisement

För tusen produkter i garaget eller i rummet där du gör ditt kreativa arbete är en skräddarsydd trähylla som denna en livräddare.

Vilka är dina favoritlösningar för platsbesparande?

Advertisement