Vill du städa och få mer plats i köket? Prova de mest populära inredningslösningarna

av Marika Grimaldi

30 Oktober 2021

Vill du städa och få mer plats i köket? Prova de mest populära inredningslösningarna
Advertisement

Ju mer man vistas i en omgivning, desto mer fylls det med alla möjliga föremål och tillbehör. När det gäller köket, vare sig det är litet eller om det bor många personer i lägenheten, så blir det nödvändigt att studera möjliga lösningar för att uttnyttja alla de tillgängliga utrymmen in i det minsta. De visar sig vara olika beroende på hur man har inrett med möblerna och vilken typ av föremål och produkter som måste finna plats: vissa måste stuvas undan för att användas vid behov, medan andra alltid måste vara redo till hands.

Beroende på behoven finns det därför olika idéer som kommer väl till pass för att göra köket skräddarsytt för var och en av oss och nedan erbjuder vi dig ett urval av de som alltid är bland de mest uppskattade.

Advertisement

Perforerade paneler: de anpassar sig i storlek till vilken del av väggen som helst, men de kan också installeras på sidan av en möbel, och verkligen allt kommer allt att hitta en plats där. För att inte tala om att de kan målas i vilken färg som helst som gör att de också matchar resten av möblerna.

Advertisement

Dolda skjutbara hyllor: vertikala tillägg med små hyllor som du kan fylla med burkar, kryddor och små redskap. Redo att plockas ut vid behov.

Att öka utrymmet på hyllor och förvaringsfack, antingen i öppna eller i stängda möbler är enkelt när du hänger korgar under eller placerar behållare och mobila hyllor ovanför.

Och vad sägs om en liten hängmatta för frukt eller något oöppnat matpaket?

Var du än förvarar dina matbehållare kan du förvara många fler om du skiljer locken åt och delar upp dem i storleksordning.

Advertisement

Ett litet utrymme som du kan inreda till förråd: det kan vara ett utrymme under trappan eller till och med en del av ett skåp, kanske en nisch i husets utformning eller skapad särskild för ändamålet med gipsskivor. Ställer du undan allt du behöver för städning, med diverse reservdelar, blir resten av köket mycket prydligare.

Har du hörnmöbler? Leta efter en lösning som hjälper dig att utnyttja dem till fullo och kunna dra ut allt du förvarar på ett bekvämt sätt med olika typer av skjuthyllor.

Advertisement

Det är en typ av lösning som gör att du kan fylla utrymmen mellan möblerna och sedan hitta allt som du snabbt har stuvat undan, utan att slösa tid och samtidigt utnyttja det tillgängliga utrymmet.

Innanför möbeldörrarna kan du alltså använda krokar eller korgar eller till och med dokumenthållare för att hitta platsen för en myriad av användbara tillbehör.

Advertisement

På marknaden finns det också många upphöjda hyllor som perfekt ramar in mikrovågsugnarna, detta tillåter dig även att placera något ovanpå eller på sidorna, men utan direktkontakt (som ju alltid är att undvika med dessa apparater). Och det råder ingen brist på idéer för att bygga dem med gör-det-själv-metoden.

Ett till utrymme, som inte alltid utnyttjas, är det under möblerna: nuförtiden finns det massor av lösningar som döljer mycket användbara lådor, och där det inte finns kan du bygga!

Advertisement

En öppen hylla gjord av några trälister, bara lagom djup för att kunna placera några flaskor eller andra produkter och utan att förhindra att kunna öppna dörren.

Vilka lösningar föredrar du för att göra plats i köket?

Advertisement