Halloween-dekorationer för barn: Roa dig med att kreativt återvinna pappers- och plastmuggar

av Marika Grimaldi

29 Oktober 2021

Halloween-dekorationer för barn: Roa dig med att kreativt återvinna pappers- och plastmuggar
Advertisement

En fest som gjord för att roa sig i sällskap och klä ut sig på många kreativa sätt, den blir ju självklart ett moment som småttingarna väntar på också: så på Halloween väljer barn lite läskiga kostymer för att fira dagen och som på alla fester med stort F finns det också fullt med temadekorationer.

Barnen kan hjälpa till att göra dem med kreativt pyssel, och vissa är riktigt enkla, billiga och snabba, som de som tillverkas med återvinning av papper-eller eller plastmuggar. Låt idéerna nedan inspirera dig.

 

Advertisement

Mycket eleganta vampyrer, kompletta med en röd fluga!

 

Advertisement

Visst skulle det vara kul att se dessa pappersfladdermöss fladdra runt i rummet?

Ett större glas, svart och förklätt till fladdermus tack vare de självhäftande vingarna och ögonen, kan också bli användbart som en bägare att samla godis i.

 

En idé som fungerar även i sista minuten, när du helt enkelt inte har andra material för att göra något lite mer genomarbetat: rita på de vita plastmuggarna med en svart markör, det räcker med konturerna av munnen och ögonen för att skapa läskiga ansikten.

 

Om du däremot även har toalettpapper, näsdukar eller vitt silkespapper och kanske till och med självhäftande ögon, då kan du enkelt göra spöken redo att sväva vart du vill. Du kan tillsätta lampor, som på många av arbetena på den här listan.

Advertisement

Sedan, genom att använda muggarna från vissa drycker eller desserter, som har en rund plastkupol i toppen, har du den perfekta formen att täcka med vitt tyg och som du kan rita dina spökens ögon på.

 

Det är inte Halloween utan den hemsökta pumpan och den kan du också göra med pappersmuggar.

 

Advertisement

Om du parar ihop två glas och fäster dem med en orange eltejp och sedan målar allt i samma färg, får du en gör-det-själv spökpumpa som är superlätt att göra. Och denna kan även lysas upp inuti med ett batteridrivet ljus.

 

Andra huvudpersoner i Halloween-dekorationerna är häxorna, ofta med grön hud som Elphaba från Trollkarlen från Oz, men även en lila hud skulle inte passa dåligt!

 

Advertisement

En popup-häxa, för ett interaktivt pyssel.

Mycket fina färgglada spindlar, med ben gjorda av piprensare: du kan anpassa dem som du vill. 

Advertisement

Beroende på vilka sötsaker eller drycker du fyller dina glas med kan du måla olika ansikten: den hemsökta lyktan, Frankensteins monster, vampyrer, mumier och mycket mer.

Är du redo att fira Halloween med fantasi?

Advertisement