Halloween: Gör festen roligare med en superkreativ frisyr

av Marika Grimaldi

25 Oktober 2021

Halloween: Gör festen roligare med en superkreativ frisyr
Advertisement

Halloween är ett tillfälle för att fira på ett roligt och kreativt sätt och det får inte råda brist på fantasifulla förklädnader: läskiga gestalter och detaljer, mer eller mindre skrämmande eller till och med roliga beroende på smak och även för barn är det roligt att fira på detta sätt.

Förutom scenografiskt smink får du inte glömma att ordna frisyren så att den matchar idén som dräkten uttrycker: idéerna för att skapa kreativa frisyrer med få material är så många, för vuxna och särskilt för barn. Låt dig inspireras av dessa förslag nedan, nästan alla ganska lätta att härma.

Advertisement

Med hjälp av färgade piprensare kan vilken knut som helst bli utgångspunkten för temadekorationer: pumpor, spindelväv och mer! 

Advertisement

Har du någonsin funderat på att fläta in falska spindelväv i en hästsvans eller fläta? Det är en snabb superlätt effekt!  

Knut, flätor, hästsvansar: vilken frisyr du än väljer, mer eller mindre utarbetad, fäst bara till ögon, spindlar och annan monstruös dekoration du kan tänka dig för att få en look värd Halloween. 

Om du däremot redan har färgat håret i en pastellfärg eller funderar på idén om en tillfällig hårfärg att skölja ur så är denna frisyr en idé att hämta inspiration från.  

Elegant och raffinerad, denna enkla knut hänvisar till Halloween med små fladdermöss som cirkulerar runt huvudet. 

Advertisement

Hårfärger som man sköljer ur är också användbara för långt hår stylat i en hästsvans som tas upp på flera punkter: sprid bara hårtesten så att de får formen av en pumpa!

Lite orange färg bara på knuten: en enkel och diskret pumpa. Sedan blir det dekorationerna i basen som gör det mer eller mindre detaljerat. 

Advertisement

Faktum är att du också kan använda konstgjorda eller riktiga blad för en gimmick som denna. 

Om du inte vill stoppa in föremål i en frisyr kan du också bara dekorera pannband, hårnålar och hårspännen på ett gulligt monstruöst sätt! 

Advertisement

 En fläta lämpar sig mycket väl för att bli en sjöjungfrusvans! 

Några filttygsrester och här är en svart katt som dyker upp på knuten. 

Advertisement

Flätad knut: Med lite färg och googly ögon kommer det att se ut som en bläckfisk med tentakler!

Skulle du vilja prova någon av dessa idéer? 

Advertisement