Istället för att rista pumpan, pröva att använda borren för att dekorera den - det är enkelt och kreativt!

av Marika Grimaldi

23 Oktober 2021

Istället för att rista pumpan, pröva att använda borren för att dekorera den - det är enkelt och kreativt!
Advertisement

Pumpor är de mest populära föremålen att använda som dekorationer på hösten, och ännu mer kring Halloween. Oavsett om du vill fira den festen eller bara utnyttja pumporna som vackra lyktor som pynt inomhus eller utomhus, måste du gröpa ur fruktköttet och sedan roa dig med att rista och tälja skalet, i alla möjliga former. Ibland till och med väldigt bearbetade sådana.

Men, du kan även nå utmärkta resultat med en mycket enklare och snabbare metod, nämligen genom att borra hål med en borr. Se hur många sätt du kan dekorera dina pumpor på, med denna kreativa teknik.

Advertisement

Även enkla hål kan skapa det läskiga utseendet av en hemsökt Halloween-pumpa, och du kan använda vilken borrspets som helst, bara den är tillräckligt lång för att borra igenom skalet på själva pumpan.

Advertisement

Om du istället vill skapa dekorationer som ska användas under hela hösten kan du välja mer traditionella motiv, som dessa som påminner om föremål med boho-chic design.

Mycket söt är denna komposition där borrhålen bildar olika mönster och bokstäver för varje pumpa, och sedan är var och en målad med en annorlunda färg.

Utan att behöva tänka ut speciellt återkommande motiv, borra bara hålen prydligt med mellanrum och på ett ögonblick har du lyktor du kan använda för att dekorera entrén. 

En genomborrad pumpa som påminner om ett spindelnät, bredvid en som är pyntad med lysande ädelstenar: två enkla projekt som alla klarar av. 

Advertisement

De är supersöta även hemma, och du kan använda borrspetsar med olika diameter för att alternera hålen och skapa mer utförliga mönster, även på de minsta pumporna. Denna komposition på fönsterbrädet hemma är bara att härma.

Ställ många pumpor på rad nära varandra i trädgården, den kommer att förvandlas till en magisk miljö att beundra varje kväll

Advertisement

Ingenting hindrar dig från att överträffa dig själv och använda både borr och kniv för att rista: gränsen ligger bara i din fantasi.

Större hål och sedan en finjustering för hand för att få dem att likna kattungar: det är riktigt snyggt!

Advertisement

Här har man använt en tunn kniv för att få vissa hål att se ut som stjärnor.

En till idé för att fixa de runda hålen och ge dem olika former: skapa många "läskiga" skrifter.

Har du lust att dekorera dina pumpor på detta sätt?

Advertisement