Gör en liten lägenhet mer bekvämare och trivsam genom att använda platsbesparande möbler och inredningslösningar

av Marika Grimaldi

22 Oktober 2021

Gör en liten lägenhet mer bekvämare och trivsam genom att använda platsbesparande möbler och inredningslösningar
Advertisement

I små lägenheter är varje centimeter värdefull: man måste försöka undvika att fylla rummen med för många möbler och hyllor som stjäl utrymme och som gör det obekvämt att röra sig i dessa utrymmen. Men det är inte alltid lätt, särskilt när du vill försöka klämma in alla dina viktiga föremål.

Arbetshyllor, skrivbord för arbete eller studier, hyllor för förvaring av föremål eller olika sittplatser är alla viktiga för att verkligen kunna spendera tid och ägna sig åt de olika dagliga aktiviteterna hemma, och då kan kanske multifunktionsmöbler eller platsbesparande lösningar vara till hjälp, kanske modulära och infällbara. Som de du ser nedan.

Advertisement

När det är stängt ser det ut som ett vanligt väggskåp, men det döljer en arbetsyta som genast fungerar bara genom att närma en pall. 

Advertisement

En öppen minigarderob, med en sida som fungerar som en lång spegel för att kolla din outfit. Den har en roterande bas för att kunna användas bekvämt och blir den perfekta ersättningen för stolen där du brukar slänga kläderna som du ofta använder vecka efter vecka. 

Ett tillbehör som rusar på nätet är också detta klädstreck som förvandlas till en persienn för ett litet fönster. 

Men även vilket vikbart klädstreck som helst, som monteras på väggen och bara öppnas när det behövsk an visa sig bli en riktig skänk från ovan.

En öppen bokhylla i vardagsrummet som vid behov blir skrivbord för att studera eller arbeta: enkelt och modernt! 

Advertisement

Dörrkarmarna på en dörr som blir en brobokhylla: den är praktisk men också vacker att titta på!  

Soffbordet i vardagsrummet kan bli en arbetsstation och det finns också många tutorials för den som vill försöka sig på att bygga den här typen av soffbord med gör-det-själv metoden.

Advertisement

En inbyggd garderob förvandlas till en tvätthörna, fullständigt komplett. 

Har du inte plats för ett soffbord att ställa vid soffan? Utnyttja armstöden! 

Advertisement

En containersäng som fyller ett helt hörn av rummet med en bekväm platsbesparande mezzaninlösning.

Om taket är tillräckligt högt, är det värt att överväga att installera en loftsäng. Kan även skapas med en enda platsskapande möbel under, vanligtvis använd som garderob.

Advertisement

Våningssängar, där den översta inte helt vilar på den nedanför utan hänger i taket med stadiga förankringar. Därmed förblir rummet luftigare. 

Här måste du måste kämpa mot dammet på kläderna, men de helt öppna garderobshörnen är de minst skrymmande du kan använda.

Vilka är dina favoritlösningar för platsbesparande? 

Advertisement