Halloween: involvera även småttingarna i dekorationerna med dessa roliga och färgglada hantverk

av Marika Grimaldi

22 Oktober 2021

Halloween: involvera även småttingarna i dekorationerna med dessa roliga och färgglada hantverk
Advertisement

Halloween är en fest där alla kan släppa loss och ha kul utan alltför många bekymmer, maskera sig på kreativa sätt men inte bara det: även att förbereda dekorationerna som pyntar hemmet ända till den 31 oktober kan bli en chans att ha skoj och koppla av på ett kreativt sätt.

Med tanke på att det är en högtid som barn ofta älskar väldigt mycket, är det trevligt att engagera dem också med uppgifter enligt tema för att skapa skrämmande figurer och typiska Halloween-symboler, men på ett sympatiskt och fantasifullt sätt. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Enkla häxmössor, sådana som man finner i vilken affär som helst, kan anpassas om man klistrar på lite allt möjligt och man kan även ha skoj och måla dem lite, man kan kanske skapa spindelnät, eller - för reliefdekorationer  - arbeta med klisterpistol med färgat klister.

Advertisement

Det finns också många idéer för att måla stenar, en avkopplande och kreativ syssla för både vuxna och barn. Välj de skepnader ni gillar bäst, rengör dem väl och fundera sedan över vilken figur de kan likna.

Har ni någonsin tänkt på att bladen på vissa träd, som lönn t.ex., lämpar sig för att bli fladdrande spöken? Bara lite vit färg och en svart spritpenna.

Svart kartongpapper, blyertspenna, sax och en svartmålad klädnypa: här har vi några söta fladdermöss som ni också enkelt kan hänga (upp och ner, förstås!) vart du vill.

Med lite fantasi kan även äggkartonger bli fladdermöss!

Advertisement

Utnyttja höstlövens naturliga färger: från gult till det mest intensiva röda, de behöver bara en svart spritpenna eller lite akrylfärg av samma kulör för att kunna bli enkla men mycket kreativa dekorationer.

En härlig idé för en läskig bild att visa upp på Halloween.

Advertisement

Gör små hål i kaffefilter, men också i andra vitpapperskivor eller till och med i näsdukar... och vips blir blir de spöken redo att fladdra var ni vill.

För att förvandla denna slinga med runda lyktor till många dödskallar - som perfekta för Halloween - behöver ni bara en spritpenna och lite fantasi.

Advertisement

Med färgat papper kan ni lära er att vika bokmärken i form av fladdermöss eller vampyrer!

För att göra det godis som ska delas ut till barnen mer intressant kan ni maskera det också: klubbor, till exempel, låter sig gärna förvanlas till spindlar med hjälp av svarta pipstädare eller spöken om de bara är täckta med en vit näsduk knuten under "huvudet".

Är ni redo att dekorera med massor av kreativt Halloweenpyssel?

Advertisement