Halloween: 17 idéer för supertrendiga och aldrig förutsägbara dekorationer

av Hilda Maria Morgan

07 Oktober 2023

Halloween: 17 idéer för supertrendiga och aldrig förutsägbara dekorationer
Advertisement

Halloween-dekorationer: det finns de som tänker på detta redan sedan sommaren och de som bara oroar sig för det nära högtiden. Oavsett om det är en fråga om att hålla i hela oktober månad eller att dröja några dagar, är det alltid en möjlighet för att ha roligt och ge en gnutta ondskefullhet till vårt hem. Om det är milt eller mer skrämmande och till och med gore är en smaksak.

Det finns dock trender som har funnits ett tag som undergräver vissa förutfattade meningar, i den totala friheten av dekorerandets namn: Halloween blir en inspiration, och alla kan uppdatera den efter deras egen stil. Nedan visar vi några trender att hålla ett öga på.

Advertisement

Fashionabla Halloween: låt oss börja med färgerna

I den kollektiva fantasin, och särskilt i reklam relaterad till högtiden, är Halloween färgstark orange på svart bakgrund, med enstaka inslag av ljust lila. Väldigt pop, men också lite svårhanterligt om man vill ha något mer diskret, eller mer elegant och vuxet.

Det är här mörka och sammetslena färger spelar in för att skapa en dekadent och gotisk atmosfär.

Advertisement

Om det är något djupt lila så finns det också plats för rosa inslag, kanske inte på ett Barbie-sätt utan mer av en antikrosa som passar bra till de andra mörka färgerna.

Färgpaletten kan också innehålla inslag av grönt och blått, fylligt och djupt, men inte nödvändigtvis matt och mörkt. Tänk på en påfågelns stjärt och kombinera nyanserna med mörkare toner!

Skrämmande javisst, men på ett minimalt och chict sätt

Att tänka på Halloween får oss inte att tänka på ljusa hus, mitt på dagen... Men dekorationerna finns kvar även i det ögonblicket, och den som inte vill fylla hemmet med dödskallar, fladdermöss och spindelväv kan också begränsa sig till isolerade, mer eller mindre olycksbådande detaljer.

En minimal och ibland chic känsla: dekorationer som är mer bedårande än skrämmande, som porslinsspöken eller silhuetten av fladdermöss här och där...

Advertisement

... Samma sak gäller för förtrollade pumpor: de kan också bli glam! Allt som behövs är lite metallisk färg!

Tänk om Halloween mötte en boho och ljus stil? Det finns ingen gräns för vilka kombinationer du kan prova, det viktiga är att det finns en röd tråd!

Advertisement

Hängande ljus för en häxig Halloween-stämning

En typ av föremål som kan göras, men som också enkelt kan köpas är ljus som hängs upp som om de svävade i luften. Dekorationen blir verkligen magisk!

Du kan också lägga till andra element som svävar i rummen. Det blir lite som att komma in på Hogwarts. Och kom ihåg att man säger "Le-vi-ó-sa", inte "le-vio-sà".

Advertisement

Halloween med naturliga inslag

Om du vanligtvis älskar en lantlig eller bondgårdsstil är det kanske abrupt att vända mot Halloweens olycksbådande dyster, men att använda naturliga dekorationer kan bli den perfekta kompromissen.

Riktiga pumpor, även ritade och inte nödvändigtvis snidade. Och igen, grenar, löv och trädekorationer!

Advertisement

Dessutom passar naturliga och organiska material, som bomull och linne, bra i denna typ av Halloween-design.

Halloweenshow: alla strålkastare på den öppna spisen

Om Halloween är en viktig fråga kommer det säkert att finnas en vrå som blir medelpunkt. Och vad passar bättre än den öppna spisen? Det är den perfekta scenen!

Advertisement

Det finns en uppsjö av dekorationer på hyllan, längst ner och lite runt om. Det finns tusen inspirationskällor online, och din fantasi tar hand om resten.

Pumpor, spöken, till och med skelett och skrämmande detaljer: ditt hus, dina regler!

Advertisement

Vintage-inspiration till Halloween

Inspiration av vintage, en annan ofelbar resurs: att använda dekorationer från en svunnen tid är den bästa nyckeln till att skapa en olycksbådande atmosfär.

För att inte tala om att estetiken som upptäcks på detta sätt verkligen är skrämmande även när de kanske inte hade för avsikt att vara så skrämmande!

Hur kommer du att pynta ditt hus till Halloween?

Advertisement