Duschkabin i ett litet badrum: låt dig inspireras av dessa platsbesparande inredningar

av Marika Grimaldi

16 Oktober 2021

Duschkabin i ett litet badrum: låt dig inspireras av dessa platsbesparande inredningar
Advertisement

Ingen gillar ett litet badrum där det är obekvämt att röra sig och ibland kan det vara svårt att föreställa sig att man kanske kan hitta plats för allt man behöver, inklusive en duschkabin.

Att hitta en plats för allt sanitetsporslin och skapa ett utrymme som är vackert att titta på och bekvämt att utnyttja kräver lite planeringskunskaper för att inte behöva avstå från något som du istället har råd med. Då kan det vara användbart att ha några idéer att hämta inspiration från, som t.ex. badrummen nedan: de är små men saknar absolut inte charm, och rymmer duschkabiner av olika modeller och storlekar som bäst anpassar sig till det tillgängliga utrymmet.

Advertisement

En tvättställsmöbel som verkligen är begränsad till det väsentliga, men med en modern och fängslande rustik design lämnar den plats för en liten fyrkantig duschkabin.

Advertisement

Ett liknande arrangemang, i ett badrum med en skarpare och mer minimalistisk design, en mycket fin träeffektbeläggning på golvet och på en av väggarna i duschkabinen.

Ibland finns det helt enkelt inte plats för den skarpa kanten på ett fyrkantigt duschkar och då kan du avstå från det genom att välja femkantiga modeller, vilket gör det mycket lättare att röra sig i rummet.

En annan möjlig lösning är att isolera en del av rummet med glasväggar, med duschplattan jäms med golvet. Kanske även skapa enhetlighet med resten av rummet genom att förlänga samma beklädnad även utanför duschens gränser.

En stor dusch i ett litet badrum - här är ett sätt att lyckas med det.

Advertisement

Långsmalt badrum: duschområdet befinner sig på en upphöjd nivå längst bak, endast separerat av en gardin, men man kan ju också tänka sig en glasvägg.

Inga vassa kanter: både WC:n och duschen är placerade i två runda urtag i väggen. Det är ovanligt och fascinerande.

Advertisement

Ingen duschkabin: området för att skölja sig identifieras endast av duschgardinen, eftersom badrumsgolvet är detsamma som det i duschen. När det inte finns utrymme kan man använda denna traditionella lösning.

Trä, glas och tegel: det är ett modernt och tilltalande badrum, riktigt trevligt att fästa blicken på. Även här delar duschen golvet med resten av badrummet men separeras av en rund duschkabin.

Advertisement

För att kunna sätta in duschen har WC:n och handfatet verkligen minimerats, placerade precis i hörnen. För att definiera utrymmet är det sedan växlingen mellan svart och vitt som gör jobbet.

Det finns de som till och med vågar sig på mörka färger för väggarna i ett litet badrum: med rätt belysning är det möjligt!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement