Pumpor för att dekorera hemmet på hösten: låt dig inspireras av dessa fängslande och annorlunda idéer

av Marika Grimaldi

18 Oktober 2021

Pumpor för att dekorera hemmet på hösten: låt dig inspireras av dessa fängslande och annorlunda idéer
Advertisement

Av alla dekorationer som vi kan pynta med hemma under hösten är pumpor verkligen huvudpersonerna: dessa grönsaker kan vara av många olika färger och storlekar, t.o.m rundare eller långsträckta former och de lämpar sig för att pynta många olika punkter hemma.

Inte bara det, det finns också många konstgjorda pumpor som lämpar sig för ännu fler och annorlunda pyntsätt. Om vi överväger en hel serie föremål som kan kombineras tillsammans för att skapa en, mer eller mindre stiliserad, form av pumpa, skulle vi verkligen kunna dekorera varje hörn av huset på ett kreativt och alltid nytt sätt. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Knyt ihop metallock från burkar, klipp ut mittskivan (kom ihåg att slipa alla vassa delar noggrant), dekorera sedan med självhäftande band eller till och med rester av tyg: de tar formen av en mycket originell pumpa!

Advertisement

Har du inte lust att måla? Du kan använda självhäftande band för att täcka pumporna, även konstgjorda, med många mönster som skulle bli mycket mödosamma att återskapa med penslar, och det kommer bara att ta ett ögonblick!

Men om du istället föredrar att försöka måla, kommer akrylfärger att bli dina bästa bundsförvanter.

En enkel och effektiv idé: color block med pastell och metallfärg, eller ett prickigt mönster. Man kan anpassa med valfria nyanser.

Om du däremot gillar de dekorativa mönstrena i kuddar och puffar i boho-stil, gäller det bara att hitta bara det mönster du vill återskapa och välja en bas i varma och naturliga färger och med några få drag skapar du din snygga pumpa.

Advertisement

En borr för att skapa hålen i en lykta: de behöver inte vara läskiga uttryck som de som vanligtvis används vid Halloween, du kan också roa dig själv med abstrakta mönster, bokstäver eller enkla silhuetter.

En annan snygg och iögonfallande idé: massor av pärlor på toppen av en vit pumpa.

Advertisement

Ännu lyxigare, juvelpumpan besatt med strass!

Om du är duktig på att sticka, kommer förberedelserna av dessa pumpor att vara lika skönt och avkopplande som att sedan beundra dem med tillfredsställande. Och sen kan du ju plocka fram dem från år till år!

Advertisement

Det här är tygfodrade toarullar! Det är en snabb och enkel idé att härma och du behöver inte oroa dig för en ruttnande pumpa eller en konstgjord sådan som kanske hamnar i en garderob och tar upp plats.

Ståltråd och träpärlor: tredimensionell men stiliserad, det är verkligen en söt liten pumpa.

Advertisement

Och du kan också skapa något liknande med en pumpa som pyntar dörren istället för de traditionella kransarna!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement