Tillsätt en oemotståndlig rustik touch till inredningen med dessa återvunna trädetaljer

av Marika Grimaldi

17 Oktober 2021

Tillsätt en oemotståndlig rustik touch till inredningen med dessa återvunna trädetaljer
Advertisement

Trä ger ofta ett rustikt utseende till husinredning, särskilt när det gäller bitar som återvunnits från andra strukturer eller sparats från något bearbetningsavfall. Men dessa trädetaljer, som fortfarande ser grova ut och som du kan ana ha en annan "historia" bakom sig, använda på rätt sätt kan de också passa in i mer moderna designmiljöer.

Från soffbord till sängstrukturer, genom de många möbler som inreder de olika rummen i ett hem, nedan hittar du många idéer för att infoga element av återvunnet trä som verkligen är fascinerande.

Advertisement

De återvunna träplankorna som används för en TV-möbel som påminner om 70-talsmodellerna med en riktigt intressant rustik och modern twist. 

Advertisement

Att ha turen att hitta en riktigt massiv balk som den här, sedan behövs det bara minimala stöd och det är verkligen tillräckligt för att förvandla den till ett fascinerande - och platsbesparande - soffbord. 

Bjälkarna, även mindre, är också perfekta för att ge liv åt strukturen i en grundläggande men mycket vacker säng som den här. 

Med mindre bitar, kanske brädor och plankor även erhållna från lastpallar, kan man iställlet skapa dekorativa motiv, som dessa i sicksack.

De var alla bitar i olika färger, men de har blivit behandlade med ett impregneringsmedel som jämnar ut dem, och då räcker det med en metallstödkonstruktion med väsentliga linjer för att göra det till ett utmärkt modernt vardagsrumsbord, eller kanske till och med ett stort skrivbord. 

Advertisement

En stor golvspegel med en träram som visar alla sina år. 

En konsol med massiva former, men faktiskt perfekt för att utnyttja en liten plats och möblera den med stil. 

Advertisement

Denna tvättställsmöbel är perfekt för ett rustikt badrum, ännu bättre med bondgårdsstil.

Återvunnet trä skickligt insatt i ett modernt och skarpt kök. Det passar utmärkt med ljusa bänkskivor, betonggolv och enkla, mörka möbler.  

Advertisement

En geometrisk design helt i återvunnet trä - det är trevligt att se hur avfallsmaterial kan ge liv till intressanta möbler. 

En liten bänk som skulle vara perfekt vid ingången till huset eller till och med under en veranda utomhus.

Har du lust att inreda med sådana här möbler? 

Advertisement