Duka ett bord fullt av roliga Halloween snacks

av Marika Grimaldi

18 Oktober 2021

Duka ett bord fullt av roliga Halloween snacks
Advertisement

Festerna som anordnas vid Halloween följer alla ett gemensamt tema: spöken, monster och gestalter från spökhistorier som kan presenteras på tusen olika sätt, från de mest sofistikerade till de läskigaste. Det finns dock en sak som aldrig kan saknas på en fest, inte ens vid Halloween, och det är mat. Så även den måste presenteras på ett mycket scenografiskt sätt, men snarare än läskiga rätter är det roligt att välja några kreativa och mycket trevliga alternativ.

Från sötgodis till salta godbitar, det finns verkligen många fantasifulla idéer som kan utnyttjas för att duka upp goda banketter som också kommer att göra ett stort intryck, kanske till och med på sociala medier!

Advertisement

Vilken muffins eller cupcake du än väljer att göra kan du placera den i en svart bakform och sedan använda några mörka kakor som t.ex Oreos, googly-sockerögon och lite choklad för att skapa spindlar att lägga på glasyren.

Advertisement

Frukt bör aldrig saknas i vår kost, och på hösten kan vi enkelt hitta mandariner eller klementiner: de har en perfekt form att dekorera, med hjälp av en markör gör du små hemsökta pumpor!

En läskig - och tidig - version av en av de typiska julkakorna: pepparkakor, som den här gången blir vampyrer! Allt som behövs är samma deg och olika slags glasyrer och sockerdekorationer för att ge form till de tusentals karaktärer som är typiska för den läskigaste festen av alla, från mumier till vilka monster du vill.

Vill du dela ut slickepinnar? Allt du behöver är näsdukar, en markör och gummiband för att förvandla dem alla till spöken.

Monster popcorn: det är bara att låta popcornen poppa i lite smör, socker och matfärg (grön eller gul) och voila!

Advertisement

Med puffat ris, å andra sidan, kan du skapa pumpa-format godis som detta, även här behöver du tillsätta lite matfärg.

Varmkorv insvept i remsor av färdig smördeg: du kan dela ändarna för att skapa benen på dessa mumier och sedan steka enkelt och snabbt i ugn, så får du goda och spektakulära tilltugg. Måla ögonen med lite senap och servera!

Advertisement

Roligt och hälsosamt: för att inte lämna ut grönsakerna kan du använda en teknik som liknar den ovan. Därför, återigen remsor av smördeg för att linda in grönsaker som sedan ska tillagas i ugnen, som till exempel dessa paprikor.

Gillar du guacamole? Om du har gäster som inte är känsliga är detta ett mycket roligt sätt att servera den.

Advertisement

Till och med pizzan kan klä ut sig till Halloween och allt du behöver göra är att förbereda en margherita och sedan använda oliver för att förvandla de smälta mozzarellaklickarna till spöken. Om du vill kan du också roa dig med att skapa spindlar eller rita ett spindelnät med ost ... Kort sagt, pizzan blir en duk att dekorera.

En oemotståndlig kombination av sött och salt: salta pinnar och choklad. Vem hade någonsin kunnat ana att man kan äta spindelnät?

Advertisement

Det är inte alla som gillar gurkor i hamburgaren, men de är perfekta som monstruösa tungor!

Återigen salta pinnar och sedan ostbitar skurna som borsten på en kvast. Enkelt och snabbt!

Smaklig måltid!

Advertisement